Za paljenje pirotehničkih proizvoda kazna do 100.000, za pucanje do 150.000

Za paljenje pirotehničkih proizvoda kazna do 100.000, za pucanje do 150.000

ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU I OBRAZLOŽENJE



ZAKON O JAVNOM REDU I MIRU - REDAKCIJSKI PREČIŠĆEN TEKST


OPREZ: ZA BACANJE PETARDI TOKOM PRAZNIKA KAZNA I DO 100.000 DINARA, A NEĆE BITI POŠTEĐENA NI DECA MLAĐA OD 14 GODINA

Pored bacanja petardi nove odredbe Zakona o javnom redu i miru predviđaju u novčane kazne od 100.000 do 150.000 dinara ili 30 do 60 dana zatvora i za pucanje u vazduh iz vatrenog oružja

Osoba koja baci petardu na javnom mestu snosiće posledice ako ga neko od komšija ili prolaznika vidi i prijavi policiji. Čak i ako petardu bacite u svom dvorištu, možete odgovarati ukoliko se eksplozija čula i na ulici i uznemirila druge ljude. Takođe, ako se na ulici u tom trenutku zatekne policajac, on je dužan da vas prijavi!

Kazni neće biti pošteđena ni deca mlađa od 14 godina, ali će umesto njih odgovarati njihovi roditelji.

Podsećamo, da pored bacanja petardi nove odredbe Zakona o javnom redu i miru predviđaju u novčane kazne od 100.000 do 150.000 dinara ili 30 do 60 dana zatvora i za pucanje u vazduh iz vatrenog oružja.

Da petarde, osim što narušavaju javni red i mir, kao i bezbednost građana, mogu ozbiljno ugroziti i zdravlje, naročito najmlađih koji se njima igraju, upozoravaju i lekari, pa tako roditelji treba da budu veoma oprezni ukoliko deci kupuju petarde za praznike, jer te opasne igračke mogu da izazovu opekotine, oštećenja sluha i oka, pa čak i amputiranje dela šake.

Miris baruta je takođe veoma neprijatan deci koja imaju astmu ili probleme sa disajnim organima, pa može da dođe i do blagog gušenja.

Zato se prema sebi, ali i drugima tokom predstojećih Novogodišnjih praznika ponašajte odgovorno, jer bezbednost mora biti na prvom mestu!

Foto: Pixabay/Riteshman
Izvor: Novosti 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html