Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Dobre komšije

26.05.2009

Komšije za primer

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/crveni-krst-budi-davalac-krvi.html

Bračni par Cana i Miša Jevtić, činovnici u penziji, prve su komšije, zaljubljenici Eko parka i aktivisti u uređivanju zelenih površina Iline Vode. Tu su kad god zatreba nešto od alata i drugih stvari. Miša pomaže i u šišanju travnjaka. Rado predahnu u društvu i hladovini (na slici, sa desne strane).

Zlatne decenije porodičnog života, u Ilinoj Vodi, svedoče o istoriji parka i naselja. Mišin otac Milun, poljoprivrednik iz levačkog sela Dragova, podigao je kuću, u ovom delu Kragujevca, još 1948. godine. Sadio je bašte, u okolini parka, u Ilinoj Vodi, gde je u to vreme bilo samo još par kuća, seća se Miša, koji je tada, kao 15-godišnjak, promenio zavičaj.

Sećaju se Jevtići izgradnje i uređivanja naselja, sa kojim je, nažalost, 70-tih godina prošlog veka, park sve više tonuo u šiblje i divlje deponije. Prvo kragujevačko izletište, do demokratskih promena u lokalnoj samoupravi, krajem 90-tih, tavorilo je u nebrizi i korovu. A onda su komšije zasukale rukave.

Izvor: Eko Park

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar