Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Dobre komšije

25.12.2013

Moba kod porodice Popović iz Oparića

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Kada smo prošle nedelje bili u poseti Srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu na putu kući svratila nas je porodica Popović, kod koje su se okupile komšije i rođaci da pomognu oko spremanja mesa i specijaliteta od mesa za zimu. Imali smo priliku da zabeležimo pravu srpsku mobu, koja se na svu sreću održala u ovom kraju.

- Pozvali smo komšije i rođake. Što bi rekli naši stari zamena, mi pomognemo njima oni nama i tako u krug. Kod nas u našem kraju ovde u Levču ovakav običaj postoji i opstaje. Mi smo inače velika porodica imamo četvoro dece. – rekao je za Znanje na poklon Miroljub Popović.

Da li Vaša deca planiraju da ostanu na imanju? Kakva su njihova razmišljanja po tom pitanju?

- Najmlađi sin planira da ostane, jer voli veterinu i poljoprivredu. Marija ćerka isto ide u Srednju poljoprivrednu u Rekovcu. Videćemo –

Marija ti učiš Srednju poljoprivrednu školu u Rekovcu?

- Ja sam četvrta godina i vrlo dobar sam učenik. Planiram da posle srednje škole upišem ili Poljoprivredni ili Pedagoški fakultet. – rekla je za Znanje na poklon Marija Popović.

Najmlađi Aleksandar je pravi majstor za roštilj, ali se i odlično razume u poljoprivredu kako nam je rekao voleo bi da ostane na selu. Odličan je đak i najviše voli da vozi traktor dok pomaže svojim roditeljima. Tu su i naravno komšije pordice Popović, jer tog dana je svako imao svoje zaduženje. Aleksandar je pekao roštilj, njegov stariji brat Milan je topio čvarke zajedno sa prvim komšijom, dok je drugi komšija uređivao dve svinje jednu od 300 i drugu od 150 kilograma.

Dobri su ljudi u ovom kraju i ima punomladih, koji na svu sreću odlučuju se za to da ostanu na imanju i nastave da se bave poljoprivredom. U ovoj odluci im mnogo pomažei Srednja poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu jer znanja i veštine koje su stekli u školi mogu odmah da primene na svojim gazdinstvima. Znanje i praksa na jednom mestu.

Izvor: Znanje na poklon

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar