Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Dobre komšije

10.05.2014

U Kragujevac ih doveo pas i ljubav

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Bračni par Hajdi Emrih i Hajnca Noltea iz Nemačke u Kragujevac doveo je pas Lea. Pre devet godina su prvi put došli na izložbu šnaucera, a pre šest meseci su odlučili da ostanu u Kragujevcu.

"Imamo mnogo prijatelja koji isto kao i mi vole pse. Ovde je život opušteniji. To je razlog što smo došli u Kragujevac. Odgajanjem pasa bavim se već trideset godina", kaže Hajdi Emrih.

Hajdi je neuropsihijatar, a Hajnc inženjer. Ona je posvećana kućnim poslovima, a on uređivanju dvorištu i novog doma.

"Celog života radim od 12 do 14 sati. To sam preneo i u Srbiju. Sve što vidite sam sam napravio. Ljudi su nas lepo primili. Šta god da je potrebno svi nam pomažu", kaže Hajnc Nolte.

"Super se slažemo i super družimo i zbog njih sam naučio nemački", kaže komšija Slobodan Vučelić.

Svakodnevno uče srpski, a kuće im je prepoznatljiva i po muralu, koji je Hajnc uradio iz ljubavi dok je Hajdi bila na putu.

Hajdi i Hanc, nameravaju da ostanu u Kragujevcu. Ovde ih je kažu dovela ljubav i to ona, na prvi pogled.

PRILOG

Pripremila Nevenka Đelić
Izvor: RTS

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar