Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Iz kuhinje

29.01.2015

Travar Oliver Stanojević: kako da pročistite telo i dušu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

KAKO SE KUVA ČAJ

Poslušajte savet travara i skuvajte dobru šolju čaja.

"Svaka biljka u svojom sastavu ima brojne sastojke (a mešavine imaju mnogo više). Ako biljku samo prelijete ključalom vodom izvući ćete iz nje eterična ulja, ali nećete sve drugo jer je voda slab rastvarač.

Dakle, prelivanjem niste preslikali biljku u napitak koji pijete. Zato, ako je vaša dnevna doza tri šolje čaja, stavite šest kašika (deca šest kašičica) u šest decilitara proključale vode.

Cvetni buketi od lekovitih trava...

Posle pola sata procedite, sklonite filtrat, prelijte ga sa dva decilitra hladne vode, pustite da kratko proključa i pomešajte s prvim filtratom. Još jednom vratite filtrat preliven s dva decilitra hladne vode i pustite da proključa na tihoj vatri 15 minuta, neka kratko postoji i pomešajte s prethodna dva filtrata.

Na taj način dobijate i ono što biljka teže ispušta, ono što najteže daje. To što pijete napribližnije je onome što ste ubrali."

Travar Oliver Stanojević:

Radmila Jovović
Foto: Dalibor Danilović

Izvor: lovesensa.rs 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar