Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Roditelji

25.07.2019

Igralište nije sanirala firma koja se tu reklamirala, ali će grad da ga obnovi

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

(NE)BEZBEDNA (ANTI)REKLAMA?, 9. 11. 2018.


POČELA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U PARKU PORED DOMA SINDIKATA

Zahvaljujući sredstvima pretpristupnih fondova EU, a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Kragujevac će dobiti dva nova dečija igrališta. Jedno u parku pored Doma sindikata, a drugo na teritoriji MZ Aerodrom.

Uklonjeni su dotrajali mobilijari i započeti su takozvani zemljani radovi.

Vrednost igrališta, koje se na zadovoljstvo roditelja i mališana, radi u skladu sa svim propisima EU o zaštiti i sigurnosti dece, je 50 000 evra, kazao je Vitomir Nedeljković član Gradskog veća za lokalnu samoupravu. Svojim izgledom, funkcionalnošću i bezbednošću igralište će omogućiti bezbrižnu igru. Posle Kreativnog parka ovo će biti jedno od najmodernijih i najlepših igrališta na teritoriji grada.

Širina novog igrališta je 15, a dužina 20 metara. Podloga će biti gumena i biće postavljeno dosta sprava i rekvizita.

U drugoj fazi, najavio je Nedeljković, biće sređen i preostali deo tog prostora koji će biti popločan, postavljene nove klupe i sređena postojeća česma. U planu je i mala fontana za osveženje dece tokom vrelih letnjih dana.

Izvor: Kragujevac.rs, 25. 7. 2019.

PRILOG RTKPRILOG PPNS

Objavljen Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta

Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta je objavljen u „Službenom glasniku RS”, broj 63/18 od 17. avgusta 2018. godine. Ovaj pravilnik stupa na snagu 25. avgusta 2018. godine, a primenjuje od 23. novembra 2018. godine.

Novim Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta propisuju se bitni zahtevi za zaštitu zdravlja i bezbednosti koji se odnose na potrebne površine i opremu za javna dečja igrališta, kao i drugi zahtevi i uslovi koji moraju biti ispunjeni pri upotrebi dečjih igrališta na otvorenom prostoru.

Pravilnikom je propisani redovni i vanredni pregledi dečjih igrališta.

(izvod)

Dečja igrališta na otvorenom prostoru koja su dostupna javnoj upotrebi na dan stupanja na snagu ovog pravilnika moraju se usaglasiti sa zahtevima iz čl. 11. i 12. ovog pravilnika, u roku od tri godine od dana početka primene.


Foto: Prviprvinaskali.com, Kragujevac.rs


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar