Drug naš Levi

Drug naš Levi

2009.

NATO YOUTH FORUM2017.


...Nikada se nisam zalagao za bombardovanje, već za demokratizaciju Srbije i rušenje tadašnjeg šefa države Slobodana Miloševića. Jedina moja želja tada je bila da narodi Jugoslavije i Srbije budu oslobođeni od Miloševića, odgovorio je Levi

LEVI: SRBIJOM VLADA DEMOKRATURA, NISAM BIO ZA BOMBARDOVANJE...To što se to dogodilo u noći u sredu na četvrtak čekao sam godinama pod uslovom da je to zapravo nešto što se dogodilo da su zapadnjaci stvarno odlučili da se bore protiv Miloševića, izjavio je na početku NATO agresije na Srbiju.
 
ZAŠTO JE LEVI DOBIO TORTU U BEOGRADU 


Kako se ratom borio za mir - od prve torte koju je u lice dobio pre 32 godine, do ove u Beogradu

Kada je Šarl De Gol bio predsednik Francuske, vodeći filozofi su bili Sartr i Aron. Jedan od poslednjih velikih francuskih predsednika Fransoa Miteran rekao je da je Anri Levi mogao da bude veliki pisac, ali vreba ga jedna opasnost - moda. Sedamdesetogodišnji filozof, koji je Izetbegovića poredio sa De Golom, i u Makronovoj Francuskoj je u modi.

Poruka koju je u lice dobio tokom svoje druge posete u Beogradu nije originalna ali je jasna. Da li ju je zaslužio? I čime sve?

O kontroverznom francuskom filozofu u Oko magazinu govore: Veljko Stanić, Vladimir Janković, Vladimir Kecmanović i Ivan Milenković.

Autor emisije: Stevan Kostić
Urednik: Gorislav Papić

RTS OKO2018. 

SALOPARDS DES SERBESORGANIZACIJA "SAVEZ SRBA FRANCUSKE", OSNOVANA 1912.SAJT "SVI SRBI U PARIZU"


PREPORUKA PPNS

...Srž Slavenovih filmova činili su ljudi. Ostati u Prizrenu, dramatično je svjedočanstvo o Milošu Nekiću, jednom od dvadesetak Srba koji su ostali u ovom gradu i njegovom životu ograničenom na malu kuću i dvorište iza visokog zida; dokumentarni film Račak – istine i laži predstavlja skenerski presjek stavova i mišljenja gotovo svih ključnih aktera događaja koji će dovesti do NATO intervencije 1999... 

IN MEMORIAM: SLAVEN KRANJC (VREME)

RAČAK - ISTINE I LAŽIIzvori: NATO, Tanjug, RTS, BFMTV Lyon


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari