Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Ekologija

05.06.2015

Akcija čišćenja spomen-parka Šumarice i obala jezera Šumarice

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Povodom Dana zaštite životne sredine, udruženje CEOOR (Centar za ekološko obrazovanje i održiv razvoj), poziva Kragujevčane da se uključe u akciju čišćenja spomen-parka Šumarice i obala jezera Šumarice.

Svi zainteresovani da učestvuju treba da dođu u subotu 6. juna u 8 časova i 30 minuta na parking hotela Šumarice. Tu će se podeliti u tri grupe koje će čistiti prostor iza Hotela Kragujevac, obale jezera Šumarice i prosto oko Čehoslovačkog groblja. Akcija traje od 9 do 11 časova. Organizatori poručuju da su obezbeđene rukavice i kese za učesnike, ali ko ima svoje rukavice može bi ih ponese.

Vreme od 11 do 13 časova je posvećeno edukaciji i u tom periodu biće više različitih vrsta radionica na plaži jezera Šumarice. Ciljna grupa su predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola koji bi trebalo da se zabave, ali i poduče i podignu svest o očuvanju životne sredine.

Ovim povodom okupilo se više udruženja i organizacija sa zajedničkom idejom da se uradi nešto dobro i korisno za našu zajednicu. Akciju zajednički organizuju Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Biram Kragujevac, PEK Gora, EID Karaman, odred izviđača Bogoljub Boba Popović, parlament Prve kragujevačke gimnazije, parlament Politehničke škole. Akciju će podržati Eko park i Eko fan kamp, a očekuje se da i druge organizacije potvrde podršku ili učešće u organizaciji.

Tehničku pomoć daju Grad Kragujevac, JKP Čistoća i Spomen park, a akciju medijski podržavaju RTK i portal PPNS.

Foto: Zoran Petrović
 

PPNS/DREN/EKOLOGIJA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar