Đački parlament: Eko strit parti 2. oktobra

Đački parlament: Eko strit parti 2. oktobra

Đački parlament sprovešće projekat "Eko strit parti" ("Eco street party") u subotu 2. oktobra, a već tradicionalno, 12. put, biće zatvorena glavna, ujedno i najprometnija ulica Kragujevca, u borbi protiv izduvnih gasova.

"Čuvajte sredinu u kojoj živite!" - jasna je poruka gimnazijalaca koju upućuju ovim kulturno-ekološkim projektom, uz različite aktivnosti i podršku značajnih ličnosti. Parlamentarci očekuju što veći broj sugrađana, u nadi da će zajedno podići svest o značaju ekologije.

Đački parlament će održati niz događaja sa velikom završnom manifestacijom kojom obeležava svetski dan bez izduvnih gasova. Na brojnim akcijama promovisaće vrednosti koje neguje - pre svega ekologiju, kao i sport i kulturu.

Projekat podstiče mlade da aktivno učestvuju u svojoj zajednici, a Đački parlament, kao aktivistička organizacija, ovoga puta promoviše očuvanje životne sredine i kulturno uzdizanje sugrađana.

Projekat je proteklih godina posetilo više od 2.000 ljudi, a sada se sprovodi nakon jednogodišnje pauze, usled aktuelne epidemiološke situacije.

IZ ARHIVE, 2012:Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije osnovan je 9. septembra 2003. godine sa ciljem da upotpuni slobodno vreme mladih i skrene pažnju na prave vrednosti kao što su sport, briga o životnoj sredini i obrazovanje. Organizacijom brojnih projekata koji za cilj imaju druženje i edukaciju mladih, Đački parlament se izdvojio kao jedna od najuspešnijih organizacija takvog tipa u Srbiji. Neki od najvećih projekata čiji je Đački parlament organizator ili koorganizator, a koji se već tradicionalno održavaju jesu: Hoću-Neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti, Sportski dani i Eco street party.

Organizaciju čine učenici Prve kragujevačke gimnazije uzrasta od prve do četvrte godine.

ĐAČKI PARLAMENT SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari