Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Ekologija

24.06.2015

Kragujevačka pešačka staza, drugi put

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Planinarsko-ekološki klub "Gora" nastavlja sa promocijom "Kragujevačke pešačke staze". Ove nedelje ponovo organizuje šetnju koja počinje od "Krsta" u centru grada u četvrtak 25. juna u 17 časova, a vodi kroz park i pokraj jezera "Bubanj", pa kroz Eko-park u Ilinoj vodi, do strelišta u istom naselju.

Staza se dalje nastavlja grebenom Košutnjačkog visa, pa niz šumski kompleks Košutnjak do Bresničkog potoka, a zatim Mokranjčevom ulicom do školskih terena O. š. "Đura Jakšić". Iza toga staza ulicama naselja Bresnica vodi pokraj stadiona FK "Slavija", O. š. "Vuk Karadžić" i Doma zdravlja "Bresnica" na Metinom brdu.

Dalje se stiže do parka na Pivarskom brdu, pa Kosovskom ulicom do pešačkog mosta naspram Zelenog venca i Gradske tržnice. Prelazi se pešački most na Lepenici, prolazi kroz park i pokraj spomenika palim Šumadincima, a zatim se kroz centar grada pešačkom zonom ponovo stiže kod "Krsta".

Skup svih zainteresovanih je u 16 časova i 45 minuta kod "Krsta".

Staza je dužine oko 12 kilometara sa ukupnim usponom i silaskom od 225 metara i može se preći rekreativnim hodom za tri časa. Na stazi se zastaje na više vidikovaca sa kojih se pružaju pogledi na naš grad, njegovu okolinu i visove planina u njegovom okruženju.

Staza je rekreativna pa su pozvani svi sugrađani da izađu iz svojih domova, prođu ovom stazom, vide neke lokacije u svom gradu koje možda dosad nisu imali priliku da vide. Ovo je za mnoge i prilika da jednog popodnvea u toku nedelje za tri sata spoznaju sve dobre aspekte aktivnog odmora. Odmora od gradske gužve, vrelog asflata, premora i stresnih momenata na poslu, u školi - poručuju neumorni organizatori iz PEK "Gora".

kg setnja

PEK GORA BLOG, FB PROFIL /STRANA    


PPNS/DREN/EKOLOGIJA

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar