Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Ekologija

10.08.2020

PEK Gora: Nebezbedna planinarska staza kroz kanjon Voljevice

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Saopštenje povodom aktuelne seče šume u kanjonu reke Voljevice

S obzirom da smo svedoci seče stabala koja se odvija u kanjonu Voljevice, potražili smo odgovore kod nadležnih, odnosno upravitelja ovog područja - Javnog preduzeća "Srbijašume".

Tim povodom, 10. avgusta 2020. godine održan je sastanak sa čelnicima JP "Srbijašume".

Kako nam je iz tog preduzeća rečeno, pomenuta seča je deo aktivnosti kojima se sprovodi višegodišnji plan održavanja i poboljšanja kvaliteta šumskih resursa.

Planirano je da se u narednom periodu (narednih mesec dana) sprovede selektivna seča i u donjem delu staze koja prolazi kroz sam kanjon.

Za sva oborena stabla, Javno preduzeće "Srbijašume" garantuje da će biti uklonjenja iz kanjona, uz napomenu da se sve prethodno odnosi samo na desnu stranu sliva reke Voljevice. Naime, leva strana ovog područja restitucijom je vraćena prvobitnim vlasnicima i danas je u privatnom vlasništvu, nad kojim JP "Srbijašume" nema jurisdikciju.

Takođe, JP "Srbijašume" je najavilo da će na svim mestima na kojima se bude vršila seča postaviti table upozorenja prema kojima će za vreme trajanja radova nezaposlenima biti zabranjen pristup.

Iz svega navedenog Planinarsko-ekološki klub "Gora" ocenjuje da je planinarska staza kroz kanjon Voljevice nebezbedna i do daljeg je stavlja van upotrebe!

Sve naše članove i prijatelje, sugrađane i goste drugih klubova i gradova savetujemo da je izuzmu iz svojih nezvaničnih i zvaničnih aktivnosti, sve do okončanja trenutne situacije o kojem ćemo vas izvestiti, kao i sada, posebnim saopštenjem.

Do nekih boljih prilika,
Vedro!

Foto: Koki Jovanović; PEK Gora
PEK GORAPRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

GORA PROKRČILA STAZU I OČISTILA DEPONIJU NA BEŠNJAJI

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar