Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Ekologija

17.09.2019

Pismo meštana Toplog Dola predsedniku Srbije

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

MEŠTANI TOPLOG DOLA

JAVNO PISMO PREDSEDNIKU SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU
POVODOM POBUNE NARODA NA STAROJ PLANINI PROTIV DERIVACIONIH MINIHIDROCENTRALA

Poštovani gospodine Predsedniče,

Mi, meštani Stare planine i Toplog Dola, udruženi i složni, uz podršku Saveza mesnih zajednica i udruženja Odbranimo reke Stare planine, ostajemo do daljeg na barikadama u Toplom Dolui odlučni smo da, bez obzira na različita politička opredeljenja meštana, ne dozvolimo gradnju derivacionih minihidrocentrala u parku prirode Stara planina.

Ovakvi projekti ostavljaju pogubne posledice po biljne i životinjske vrste, uskraćuju ili drastično smanjuju turističke, stočarske i druge potencijale Stare planine. Planina sve više privlači pažnju turista. Nama su potrebni putevi jer smo odsečeni od sveta i ulaganja u turizam i stočarstvo. To su razvojne šanse ove planine. Nisu nam potrebne naše reke sahranjene u cevima zarad zanemarljive količine kilovata električne energije. Mi smo već na biološkom minimumu! Ne želimo da nam i reka presuši.

Mi, Staroplaninci smo ponosan narod i ni od koga ne tražimo milostinju ili nešto što nam ne pripada. Mi smo svoji na svome, odgovorni prema precima i našoj deci. Mi tražimo samo da se volja naroda koji živi kraj ovih reka i mišljenje najvrsnijih srtručnjaka iz oblasti zaštite prirode, ispoštuje.

Mi hoćemo da se obećanje ministra zaštite životne sredine GoranaTrivana o zabrani gradnje MHE u parkovima prirode konačno obistini, a do tada obustave svi projekti. Takođe, predlažemo, kako bi se predupredile ovakve situacije, da se u budućem zakonu obavezno doda član po kojem bi se za ovakve i slične projekte tražilo mišljenje meštana i naroda koji kraj tih i od tih reka živi.

ODBRANIMO REKE SRBIJE - PIONIRSKI PARK, 21. SEPTEMBAR

Odlučni smo da ne dozvolimo ulaz u selo mašinama i da sprečimo gradnju koliko god bude trebalo. Za 29. septembar 2019. zakazali smo VELIKI NARODNI ZBOR PROTIV MHE svih ljubitelja Stare planine, u Toplom Dolu.

Pozivamo i Vas da dođete na most u Toplom Dolu ili da javno obećate i utičete na nadležne institucije da NEĆE BITI GRADNJE DERIVACIONIH MHE U PARKOVIMA PRIRODE i da oročite do kada će biti usvojena već obećana zakonska regulativa. Na taj način će meštani moći da odahnu, ukinu noćne straže u strahu od upada investitora i njegovih plaćenih batinaša i vrate se svojim redovnim poslovima.

S poštovanjem,

Meštani sela Topli Do
Predsednik MZ
Božidar Cvetković
U Toplom Dolu, 15. septembra 2019.Foto: Nenad Zlatanović/Srbin.info; Dušan Damnjanović

PREPORUKA PPNS

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ: SVAKA JE REKA ŽIVO BIĆEREKA VANGANUI (NOVI ZELANDA) SA STATUSOM ŽIVOG BIĆA

ARHIVA PPNS

KATASTAR MHE U SRBIJI

 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar