Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Ekologija

25.09.2018

Prodaće i kišu (Even the Rain, Tambien La Lluvia)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns.html

“The memory of oppressed people is one thing that cannot be taken away, and for such people, with such memories, revolt is always an inch below the surface.” (Howard Zinn)

"Prodaće i kišu" je film o filmu i film u filmu. Pratimo filmsku ekipu koja u Boliviji snima film o španskom osvajanju ove zemlje zarad eksploatacije zlata.

Paralelno, samo snimanje ugrožavaju protesti zbog privatizacije resursa pijaće vode i zakona koji običnim ljudima zabranjuju čak i da skupljaju kišnicu. U protestima učestvuju lokalni stanovnici koji u filmu igraju žrtve španske katoličke crkve. Njima su film i život isto. A filmska ekipa shvata da je život ipak iznad filma i da ne mogu okretati glavu od onoga što im se odigrava pred očima.

Alberto Iglesijas (San Sebastijan, 1955) je španski kompozitor. Pisao je muziku za nekoliko španskih i stranih filmova, mnoge od njih je režirao Pedro Almodovar. Bio je nominovan tri puta za nagradu Oskar za film "Brižni baštovan" ("El jardinero fiel"), "Lovac na zmajeve" ("Cometas en el cielo") i "Dečko, dama, kralj, špijun" ("El Topo"). Takođe, osvojio je mnoge druge nacionalne i međunarodne nagrade, među kojima su brojne nagrade i nominacije za Goja nagradu Akademije za filmsku umetnost i nauku Španije.

  • Naslov: También la lluvia
  • Reditelj: Isijar Boljain
  • Godina proizvodnje: 2010
  • Format: 35 mm
  • Trajanje: 104 min
  • Muzika: Alberto IglesijasIzvor: Španski metar 

TAMBIÉN LA LLUVIA - EVEN THE RAIN SAJT, FB STRANA 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar