Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Saveti fizioterapeuta

01.06.2019

VF Physical: Pregledi stopala

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/strane/statut-ppns.html

Zašto trpite, a ne morate?

Ekovel step korekt su podešavajući ortopedski ulošci za korekciju stopala i posture koji jedini na svetu vremenom postepeno, bezbolno i sigurno podižu svodove ravnih i spuštenih stopala, uspostavljaju ispravnu statiku skeleta, sprečavaju bolove u predelu kičme, kukova i nogu.

Uloške mogu da koriste sve osobe sa ravnim ili spuštenim stopalima, od dece do ljudi poodmakle starosne dobi. Deca od treće godine života i mladi kod kojih nije završeno okoštavanje imaju šanse da sa ovim ulošcima izvrše korekciju stopala, a stariji da se reše svakodnevnih bolova kičme i nogu nastalih zbog spuštenih stopala.

Ovi ulošci sprečavaju:

 • deformacije stopala, kolena, kukova, kičmenog stuba kod dece i odraslih,
 • bolove u čukljevima, njihov rast i krivljenje palca,
 • bolove u venama, mišićima i tetivama nogu i stopala.

Uz to:

 • ispravljaju Ahilove tetive i "iks" noge kod dece,
 • rasterećuju tačke oslonca stopala, čime se sprečavaju bolovi i tegobe u predelu prstiju i predelu pete (trn u peti, bolna peta),
 • smanjuju zamor pri dužem stajanju i hodanju,
 • uspostavljaju bolju perifernu cirkulaciju krvi u nogama i stopalima.

Mehanizam za precizno podešavanje željene početne visine unutrašnjeg uzdužnog (longitudinalnog) svoda daje mogućnost veoma postepene korekcije (podizanja spuštenog svoda stopala), za 1/4 milimetra po intervalu pomeranja mehanizma. Mehanizam je dizajniran tako da možete jednostavno da ga podešavate (samostalno), prema instrukcijama za upotrebu.

Ostale ortopedske karakteristike:

 • metatarzalno jastuče na prednjem delu uloška za rasterećenje poprečnog (transverzalnog) svoda stopala,
 • otvoren petni deo (za rasterećivanje "petnog trna"),
 • spoljni uzdužni (longitudinalni) svod.

Ulošci su unapred izrađeni po konfekcijskim veličinama obuće. Mogu da se preuzmu i koriste odmah nakon izvršenog pregleda, merenja i podešavanja početne visine.

Ovo je epohalan pronalazak nagrađen sa više zlatnih medalja - "Brussel eureka" (’95, ’98), "Nikola Tesla and Mihajlo Pupin Belgrade" (’95), "Archimedes Cyprus and Moscow" (’98, ’99).

O ovim ulošcima za korekciju stopala koji, čuvajući čovekov kičmeni stub od deformisanja, čuvaju i zdravlje, i stručnjaci su rekli svoju reč, što je bio uslov da patent bude legalizovan:

 • Mišljenja smo da, do sada, ovakvo praktično rešenje nije viđeno u praksi i smatramo da bi trebalo da nađe primenu u svakodnevnoj prevenciji ravnog stopala, prof. dr Radoje Radulović i dr M. Hidić (Zavod za ortopedsku protetiku Beograda).
 • Uložak je veoma podoban za korišćenje, s obzirom na jednostavnost primene i mogućnost korekcije visine svoda do granice fiziologije, bezbolnosti i korigovanja prema dečijem stopalu, primarijus dr. Bogoljub Filipović (Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije)
 • Ponuđene uloške mogu koristiti svi pacijenti, počev od uzrasta od tri godine. S obzirom da oba stopala nisu uvek istog stepena spuštenosti svoda, korekcija je uvek adekvatno moguća. Ulošci mogu da se koriste istovremeno u različitim vrstama i oblicima cipela, podešavanjem svoda koje se lako izvodi i prilagođava i obući i osloncu, prof. dr Lazar Stojanović (Univerzitetska dečija klinika)

Ulošci su registrovani kod Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kao ortopedsko pomagalo pod brojem: 515-02-1622-11-001.

Ekovel ima svoja predstavništva u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Italiji, Švajcarskoj Hong Kongu, Ukrajini.

Jedan od preko 20 centara u Srbiji nalazi se u Kragujevcu - VF Physical (Kralja Milana IV 19).

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Pregledi stopala Ekovel centar


Do sledeće objave, ukoliko imate pitanje za fizioterapeuta (oblast fizioterapije, fizikalne medicine) - javite nam se koristeći kontakt-formu portala PPNS, pošaljite komentar ispod članka ili mejl na
info@vfphysical.rs. Odgovorićemo sa zadovoljstvom, u nadi da ćemo biti od koristi za vaše zdravlje.

VF PHYSICAL SAJTFB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Dobrodosli baner 300x100ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar