Kokosov šećer - organski zaslađivač

Kokosov šećer - organski zaslađivač

Kokosov šećer je prva vrsta zaslađivača organskog porekla na našem tržištu. Dok se svuda raspravlja o štetnosti šećera i veštačkih zaslađivača, većina stručnjaka je podeljena koji proizvod koristiti.

Prehrambena tehnologija je danas okrenuta brzoj izradi velikih količina proizvoda ne baš odličnog kvaliteta. Tržište je preplavljeno konditorskim proizvodima.

Sa druge strane stoji medicina koja te iste, slatke proizvode osporava zbog porasta oboljenja sa uporištem u nezdravoj ishrani i nezdravom šećeru. Konzumenti jednostavno, bez obzira na sve pomenute okolnosti, traže nove, jedinstvene proizvode.

Kokosov šećer je upravo takav proizvod koji je osveženje za sve potrošače, bili sladokusci ili pak osobe koje brinu o svakom zalogaju. Kokosov šećer je niskog glikemijskog indeksa, sadrži odličan balans minerala i vitamina, uz to ima dugu tradiciju u korišćenju bez štetnog efekta. U zemljama Indonezije ima tradiciju u konzumiranju dugu pet hiljada godina, bez štetnih efekata.

Ova vrsta šećera sadrži antioksidans, vitamin C (23,4mg), što je tek upola manje u odnosu na količinu ovog vitamina u limunu. Vitamin C štiti naš imuni sistem, tako da u ovom periodu respiratornih infekcija limunadu možete da zasladite kokosovim šećerom i uz to jačati organizam. Sadržaj gvožđa u kokosovom šećeru je dva puta veći nego u 100 grama jagoda. Stoga, kokosov šećer možete da koristite kao bezbedan i koristan dodatak kolačima sa voćem. Gvožđe je preko potrebno našem organizmu, prevenira anemiju i njene simptome - malaksalost, umor, razdražljivost.

Zašto koristiti veštački zaslađivač i brinuti o štetnosti u našem organizmu? Jednostavnije je okrenuti se proverenom proizvodu koji ima odličnu punoću ukusa, dobar mineralni sastav i lak je za konzumiranje.

Mislite na sebe i svoje zdravlje!

kokosov secer

Marija Prčić
Fornatura

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari