Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Saveti nutricionista

01.06.2018

Oprezno sa suvomesnatim proizvodima

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Volite da konzumirate suvomesnate proizvode, obično ih koristite za doručak?

Ako je vaš odgovor pozitivan treba da znate da mesne prerađevine vremenom povećavaju nivo ukupnog holesterola u krvi, kao i "lošeg" LDL holesterola, imaju dosta soli, pa utiču na krvni pritisak, sadrže nitrate i nitrite i druge aditive...

Stoga, u vašem jelovniku treba da se nađu najviše jednom mesečno, ako imate hipertenziju, povećan holesterol ne treba uopšte da ih konzumirate.

Ako i morate da jedete ove proizvode birajte pileća prsa ili ćureća prsa, pečenicu, ali sperite višak soli. Priuštite sebi samo 2-3 šnita, uz veću količinu sveže sezonske salate. Ona će "braniti" vaš organizam vitaminima i mineralima.

Bonus tema

KONTROLA ŽUDNJE ZA SLATKIM

Detaljnije:

Foto: Alan De Herrera

Marija Prčić FB STRANA 


ZA POSETIOCE PORTALA PPNS: DO SLEDEĆE OBJAVE, UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET ZA ISHRANU - JAVITE SE, ISKORISTITE KONTAKT-FORMU PORTALA PPNS. POSLAĆEMO VAM ODGOVOR U ŠTO KRAĆEM ROKU.


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Dren Ekologija Saveti nutricionista farmaceuta veterinara Pusenje ili zdravlje putovanja

PPNS/DREN


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar