Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Saveti nutricionista

10.04.2015

Salata od viška jaja

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Danas verovatno farbate jaja, i verovatno koristite mnogo boja i ukrasa. Farbanje jaja je divna porodična zabava, naročito za najmlađe, ali za domaćice može biti i glavobolja, s obzirom da se često ofarba mnogo više jaja nego što je potrebno. 

Podsetili smo se koliko su jaja korisna i da ne morate bacati žumanca, a danas za vas imam predlog, šta možete da uradite sa kuvanim jajima. Verovatno ste i sami isprobali neke salate i namaze od kuvanih jaja, a za vas danas imam jedan zanimljiv predlog sa avokadom.

Potrebno:

  • 1 kuvano jaje
  • 1/2 avokada
  • 1 struk mladog luka
  • malo senfa
  • kašika soka od limuna
  • so

Priprema

Salata se lako i brzo sprema, pa zaista nema potrebe bacati kuvana jaja kada vam dosade. Možete je poslužiti kao predjelo, a može vam, uz fin tostiran hleb, biti odličan obrok ili sendvič.

Očistiti i izgnječiti polovinu zrelog avokada. Dodati jedno izgnječeno kuvano jaje i sitno seckan struk mladog luka.

Možete sve izblendirati, ali meni sve lepše izgleda kada se izgnječi. Dodati so, senf i limunov sok, dobro izmešati i ohladiti.

Poslužiti uz ostalo predjelo, ili prosto napravite sebi sendvič.

Prijatno! 

* * *

Za posetioce portala PPNS: slobodni ste da pošaljete pitanja o ishrani na mejl minavb@gmail.com, ili služeći se kontakt-formom sajta Tvoj nutricionista - rado ću poslati odgovore. Pitajte slobodno, pitajte sve i pitajte stalno, jer svako vaše pitanje, ma koliko lično bilo, drugima može da bude primer kako da pronađu svoj put za bolji osećaj u životu.

Jasmina Mitrić SAJTFB STRANATVITER

jasmina mitric - tvoj nutricionista

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar