Saopštenja policijskih uprava, 29. 7. - 4. 8. 2019.

Saopštenja policijskih uprava, 29. 7. - 4. 8. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI: DREN
ZAVISNOST


Pronađena marihuana i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci

29. 7. 2019.
PU Užice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su J. B. (1969) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su na autobuskoj stanici, u putnoj torbi osumnjičene, prilikom kontrole prtljaga, pronašli 240 grama marihuane i 16 tableta sa liste pshoaktivnih supstanci.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedena tužiocu.

Saopstene PU

Zaplenjeno 720 tableta „ekstazija“
29. 7. 2019.
PU Novi Sad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. S. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom njegovog stana, policija je pronašla 720 tableta „ekstazija“, 48 grama amfetamina i 61 metak.

M. S. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje.

Saopstenja PU

Osumnjičena za ometanje policajaca
29. 7. 2019.
PU Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su J. A. (1972) iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Sumnja se da je J. A. tokom muzičkog festivala u park šumi Kraljevica vređala dvojicu policajaca i gurnula jednog od njih prilikom privođenja muškarca, kod kog je prethodno pronađena manja količina narkotika.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti
privedena osnovnom javnom tužiocu u Zaječaru.

Zaplenjeni marihuana i heroin
30. 7. 2019.
PU Kraljevo

Zaplenjeni marihuana i heroin Zaplenjeni marihuana i heroin Zaplenjeni marihuana i heroin
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji zaplenili su oko 2,9 kilograma narkotika i uhapsili Ž. M. (1962) iz Knića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su juče u Ulici kneza Miloša u Vrnjačkoj Banji kod osumnjičenog pronašli paket sa 542 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, a prilikom pretresa njegovog stana i drugih prostorija više od dva kilograma iste materije i 327 grama materije za koju se sumnja da je heroin.

Ž. M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Saopstenja PU

Uhapšeni zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja
30. 7. 2019.
PU Kraljevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su S. LJ. (1985) i D. B. (1969), državljane Crne Gore, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici su prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi S. LJ. u Mataruškoj Banji pronašli pištolj, 19 metaka različitog kalibra, 29 komada detonatorskih kapisli i sporogoreći štapin. Takođe, pronađeno je oko 22 grama praha bele boje za koji se sumnja da je kokain i oko 11 grama praha za koji se sumnja da je heroin, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

D. B. se sumnjiči da je pronađeni pištolj doneo kod S. LJ.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pronađen zasad indijske konoplje
31. 7. 2019.
PU Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv šezdesetpetogodišnje žene iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa njenog domaćinstva, u dvorištu i u bašti, pronašla zasad sa oko 350 biljaka indijske konoplje, visine od 40 centimetara do tri metra.

Saopstenja PU

Zaplenjeno sedam kilograma marihuane
31. 7. 2019.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici zaplenili su sedam kilograma marihuane i uhapsili M.S. (1994) i P.D. (1994) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u pomoćnoj prostoriji kuće, u kojoj boravi M. S., pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, oko 6,9 kilograma marihuane i digitalnu vagu, a u pretresu kuće P. D. manju količinu marihuane i kutiju sa semenkama kanabisa.

Sumnja se da su njih dvojica zajedno uzgajali marihuanu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Saopstenja PU

Pronađeni marihuana i pištolj
31. 7. 2019.
PU Bor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su U. R. (2000) iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljeno skladištenje robe.

Policija je prilikom pretresa stana, u kojem osumnjičeni boravi, pronašla

oko 49 grama marihuane upakovane u paketiće i skrivene na više mesta, pištolj, 28 metaka i oko kilogram duvana.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Zaplenjene 243 tablete sa liste psihoaktivnih supstanci
31. 7. 2019.
PU Kraljevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su M. S. (1977) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je juče prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 243 tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i uz potvrdu ih oduzela.

Sumnja se da su pronađene tablete bile namenjene daljoj prodaji.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Saopstenja PU

Presečen lanac krijumčarenja heroina, zaplenjeno tri kilograma ovog narkotika i uhapšene tri osobe
31. 7. 2019.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, presekli su još jedan lanac krijumčarenja heroina, zaplenili tri kilograma ovog narkotika i uhapsili tri osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Đ. D. (1966) i U. D. (1968) iz Beograda, kao i F. Z. (1979) iz Novog Pazara.

Osumnjičeni su uhapšeni u trenutku primopredaje heroina, na autoputu Beograd -Niš.

F. Z. je uhapšen kada je iz vozila, kosovskih registarskih oznaka, izvadio šest paketa heroina, koje je pokušao da preda osumnjičenima Đ. D. i U. D., koji su takođe uhapšeni na licu mesta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Saopstene PU

Zaplenjena marihuna, uhapšen osumnjičeni
1. 8. 2019.
PU Požarevac

Zaplenjena marihuna, uhapšen osumnjičeni Zaplenjena marihuna, uhapšen osumnjičeni Zaplenjena marihuna, uhapšen osumnjičeni Zaplenjena marihuna, uhapšen osumnjičeni Zaplenjena marihuna, uhapšen osumnjičeni.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su N. B. (1970) iz okoline Velikog Gradišta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog zaplenila oko 1,7 kilograma marihuane i oko 14 grama amfetamina.

Takođe, pronađene su 24 inostrane registarske tablice motocikala i više različitih pečata državnih organa Slovenije i Italije pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprava.

U stanu je pronađena i lovačka puška njegovog šezdesetosmogodišnjeg oca, protiv koga će biti podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Saopstenja PU

U „mercedesu“ pronađena marihuana
1. 8. 2019.
PU Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su M. R. (1992) iz Knjaževca, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u „mercedesu“, kojim je upravljao osumnjičeni, ispod zadnjeg sedišta pronašla dve kesice sa oko 106 grama marihuane.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden višem javnom tužiocu u Zaječaru.

Saopstenja PU

U rancu osumnjičenog pronađena marihuana
2. 8.2019.
PU Valjevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lajkovcu uhapsili su sedamnaestogodišnjeg mladića iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U dvorištu domaćinstva u Lajkovcu policija je pronašla ranac osumnjičenog u kome se nalazilo oko 1,2 kilograma marihuane spakovane u šest staklenih tegli i 10 kesa.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Valjevu.

Saopstenja PU

Uhapšen osumnjičeni za trgovinu drogom
2. 8.2019.
PU Leskovac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su J. S. (44) iz Vlasotinca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u pomoćnoj prostoriji kuće u kojoj boravi osumnjičeni pronašla kese sa oko 405 grama marihuane.

J. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Saopstenja PU

Zaplenjena droga, uhapšene tri osobe
2. 8.2019.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, otkrili su laboratoriju za proizvodnju amfetamina, uhapsili tri osobe i zaplenili dva kilograma amfetamina, kilogram ekstazija, 350 grama kokaina i više od 20 kilograma marihuane.

Uhapšeni su D.J. (1985) iz Beograda, L.F. (1999) i M.M. (1999) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni L.F. i M.M. se sumnjiče da su kupili oko pola kilograma marihuane od D.J., radi dalje preprodaje. Nakon toga, pretresom stana u Beogradu koji koristi osumnjičeni D.J. pronađena je laboratorija za proizvodnju amfetamina.

Pretresom stana pronađena su i dva kilograma proizvedenog amfetamina, upakovanog u PVC kese i pripremljenog za dalju prodaju, kilogram tableta ekstazija i oko 18 kilograma marihuane, a pretresom druga dva stana koje koristi D.J. policija je pronašla i više od dva kilograma marihuane i 350 grama kokaina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Saopstenje PU

Krivična prijava za razbojništvo i neovlašćeno držanje droge
3. 8. 2019.
PU Kragujevac

Pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv sedamnaestogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je, u jednoj prodavnici u Kragujevcu izvršio krivično delo razbojništvo.

Kako se sumnja on je, juče u prepodnevnim satima, maskiran ušao u jednu prodavnicu i, uz pretnju nožem, od radnice oteo novac od pazara.

Policija je osumnjičenog pronašla par sati nakon izvršenog krivičnog dela u naselju Dragobraća.

Takođe, pretresom ovog sedamnaestogodišnjaka, policija je pronašla manju količinu opojne droge marihuana, pa će protiv njega po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta i krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Za maloletnim mladićem bila je raspisana poternica i policija ga je sprovela u Vaspitno popravni dom u Kruševcu.

Saopstenje PU

Policija je u „pežou 308“, kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 18,2 kilograma marihuane
4. 8.2019.
MUP

Policija je u „pežou 308“, kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 18,2 kilograma marihuane Policija je u „pežou 308“, kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 18,2 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, presekli su još jedan lanac krijumčarenja droge, zaplenili više od 18 kilograma marihuane i uhapsili jednu osobu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je F. A. (1972) iz Beograda.

Policija je pregledom vozila „pežo 308“ beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla i oduzela 43 paketa sa 18,2 kilograma marihuane. Droga je bila sakrivena u prepravljenim konstrukcijskim šupljinama vozila.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Saopstenje PU

PODRUČNE POLICIJSKE UPRAVE: KONTAKTI



Izvor: MUP 


PREPORUKA PPNS

PSIHOAKTIVNA SUPSTANCA: MARIHUANA (TRAVA, VUTRA, GANDŽA, GRAS, MERI DŽEJN, DOMAĆICA, ŠIPTARKA, GUNJA, VUTRAGENJA, ŠIT, POT, DŽIDŽA...)

 

MLADI I PAS (PSIHOAKTIVNE SUPSTANCE)

 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html