Saopštenja policijskih uprava, 5.-11. 8. 2019.

Saopštenja policijskih uprava, 5.-11. 8. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI: DREN
ZAVISNOST

Zaplenjeni amfetamin, kokain i marihuana
6. 8. 2019.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa policijom Novog Sada, uhapsili su S. M. (36), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U pretresu njegovog stana u Novom Sadu, policija je otkrila i zaplenila 746,7 grama amfetamina, 25,5 grama kokaina, 349,8 grama marihuane i digitalnu vagicu, dok je na ulici kod tridesetsedmogodišnjeg muškarca pronašla 10,2 grama amfetamina.

Nakon zadržavanja do 48 časova i saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, S. M. je određen pritvor do 30 dana. Protiv tridesetsedmogodišnjaka podneta je krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, nadležnom tužilaštvu.

MUP PU

Zaplenjeno 25 kilograma marihuane
8. 8. 2019.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Upravom granične policije, na Graničnom prelazu Batrovci su zaplenili 25 kilograma marihuane i uhapsili M.G. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom kontrole vozila „reno laguna“ beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljala osumnjičena, u prepravljenim konstrukcionim šupljinama, pronašla marihuanu upakovanu u 24 paketa.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP, PU

U pritvoru osumnjičeni za trgovinu drogom
9. 8. 2019.
PU Smederevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M. M. (26) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da je on u Smederevu prodao više od dva kilograma marihuane jednoj osobi sa teritorije opštine Šabac, kod koje je droga pronađena i koja je u prethodnom periodu uhapšena.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, privden višem javnom tužiocu u Smederevu, na čiji zahtev mu je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu odredio pritvor do 30 dana.

MUP, PU

Uhapšen osumnjičeni za stavljanje u promet opojnih droga
9. 8. 2019.
PU Vranje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S. D. (2000) iz Bujanovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i E. B. (1992), takođe iz Bujanovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je u torbici E. B. i kod jednog šesnaestogodišnjaka pronašla manju količinu marihuane koju su prethodno, kako se sumnja, kupili od S. D.

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, S. D. i E. B. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Protiv šesnaestogodišnjeg muškarca policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

MUP, PU

Zaplenjena marihuana
9. 8. 2019.
PU Bor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su B. V. (1984) iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog, u spavaćoj sobi, pronašla oko 950 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je kod njega pronašla oko 14 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

MUP, PU

Uhapšen zbog droge
9. 8. 2019.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.M. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u Obrenovcu iza stambenog objekta gde osumnjičeni živi, u zasadu pronašla 226 stabljika biljke kanabis, koje je on gajio i pripremao za prodaju.

Takođe, na tavanu njegove kuće pronađeno je još nekoliko stabljika kanabisa, kao i manja količina ove osušene biljke.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP, PU

Pronađen amfetamin, uhapšen osumnjičeni
10. 8. 2019.
PU Kragujevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D. D. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je na periferiji Kragujevca, prilikom kontrole vozila ’’zafira’’ kragujevačkih registarskih oznaka u kojem se osumnjičeni nalazio na mestu suvozača, pored sedišta pronašla paket u kojem se nalazilo 101 gram opojne droge amfetamin.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Saopstene PU

PODRUČNE POLICIJSKE UPRAVE: KONTAKTI



Izvor: MUP 


PREPORUKA PPNS

PSIHOAKTIVNA SUPSTANCA: MARIHUANA (TRAVA, VUTRA, GANDŽA, GRAS, MERI DŽEJN, DOMAĆICA, ŠIPTARKA, GUNJA, VUTRAGENJA, ŠIT, POT, DŽIDŽA...)

 

MLADI I PAS (PSIHOAKTIVNE SUPSTANCE)

 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html