Imamo sve resurse za proizvodnju hrane (RTV Kruševac)

Imamo sve resurse za proizvodnju hrane (RTV Kruševac)



Srpska poljoprivreda ne sme se orjentisati na izvoz sirovina, već proizvoda viših faza prerade, kao i zdravstveno bezbedne hrane.

Kako bi se to ostvarilo, mora se jačati zadružni sektor, u cilju jeftinije nabavke repromaterijala i zajedničkog plasmana tržišnog viška poljoprivrednih proizvoda.

Strane kompanije vode računa isključivo o profitu, a preko zadružnog sistema došlo bi do jačanja regiona, rekao je gostujući u emisiji "Kažite konkretno" profesor doktor Miladin Ševarlić.

- Mi imamo sve resurse za proizvodnju hrane, a kakvu ćemo jesti i ko će nam je servirati – zavisi isključivo od nas. Mere agrarne politike ne smeju se menjati svake godine, već moraju trajati minimum pet godina, jer svaka promena politike ide na štetu proizvođača, zaključio je Ševarlić.



Izvor: RTV Kruševac


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMO/videobez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

MMS o PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari