Kupusijada: U kazanu samo organski kupus

Kupusijada: U kazanu samo organski kupus

Centralno dešavanje, pored propratnih kulturno-umetničkih i sportskih programa, biće kao i prethodnih godina takmičenje u pripremanju svadbarskog kupusa, za koje se prijavilo 750 domaćina iz ovog sela, ali i drugih krajeva Srbije, pa čak i zemalja iz okruženja


MRČAJEVCI - U Mrčajevcima se ovog vikenda održava 12. po redu „Kupusijada“, a organizatori su TO Čačak i Mesna zajednica Mrčajevci, dok je profesor Miladin Ševarlić domaćin manifestacije.

Centralno dešavanje, pored propratnih kulturno-umetničkih i sportskih programa, biće kao i prethodnih godina takmičenje u pripremanju svadbarskog kupusa, za koje se prijavilo 750 domaćina iz ovog sela, ali i drugih krajeva Srbije, pa čak i zemalja iz okruženja. Miladin Ševarlić je istakao u izjavi za Kurir da je veoma počastvovan što je domaćin manifestacije.

- Specifičnost ovogodišnje „Kupusijade“ je ta što će se spremati jela od kupusa koji ima oznaku „organik“ jer je SO Čačak prva lokalna samouprava koja je donela odluku protiv korišćenja GMO u uzgajanju voća i povrća. Ove godine biće i premašen rekord zapremine zemljanog lonca u kome se kuva svadbarski kupus od 300 kilograma, a najbolji kuvari dobiće i nagrade - kaže Ševarlić.

Branko Vučković
Izvor: Fonet

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari