Prof. Ševarlić Vladinoj kancelariji za pomoć

Prof. Ševarlić Vladinoj kancelariji za pomoć

Poštovani Marko Blagojeviću,

S obzirom da su sredstva informisanja preplavljena informacijom da je Monsanto darovao seme kukuruza i drugih poljoprivrednih kultura za ponovno zasejavanje oko 3.000 hektara na poplavljenim područjima, a da u istim sredstvima informisanja ne postoje informacije i o eventualno drugim darodavcima, proizilazi da nijedna semenska kuća iz Srbije nije pokazala nikakvu solidarnost prema poljoprivrednicima na tim područjima – izuzimajući Monsanto kao svetskog giganta u proizvodnji GMO.

Pouzdano znam da to nije tačno, te Vas molim da mi dostavite zvanične podatke Vaše Kancelarije o svim donatorima semena za poljoprivrednike na poplavljenim područjima, kako bi i njihov doprinos predočio javnosti.

Istovremeno, molim da proverite na deklaracijama semena koje dobijate kao donaciju od bilo kojeg proizvođača ili distributera semana u Srbiji i godinu njihove proizvodnje, kao i da li imaju ovogodišnje testove klijavosti ukoliko je seme proizvedeno u 2012. godini ili u periodu pre te godine.

U očekivanju da ćete mi kao odabrani predstavnik NVO dostaviti tražene informacije, sa poštovanjem,

Predsednik Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS, osnovan 1868. godine kao Društvo za poljsku privredu)
Prof. dr Miladin M. Ševarlić
Šef Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta
Institut za agroekonomiju, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu

Foto: Miloš Milivojević

MONSANTO DONIRAO SEME KUKURUZA, PARADAJZA, KRASTAVCA I KUPUSA

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari