Bogosavljević: Izmene zakona o GMO nisu na dnevnom redu

Bogosavljević: Izmene zakona o GMO nisu na dnevnom redu

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da se trenutno ne razmatraju izmene važećeg zakona o genetski modifikovanim organizimima i da će građani i stručna javnost svakako o tome biti blagovremeno obavešteni.

- Taj zakon nije na dnevnom redu - rekla je Bogosavljević - Bošković novinarima nakon predstavljanja izveštaja o stanju u poljoprivredi u Srbiji u 2013. godini, u Klubu poslanika.

Ona je naglasila da eventualne izmene aktuelnog zakona, koji u potpunosti zabranjuje proizvodnju, promet i uvoz GMO, u narednim godinama sigurno ne bi bile rađene bez učešća stručne javnosti i građana i u skladu sa procedurom.

- Trenutno je na snazi važeći zakon... kada bude - ako bude (izmena) biće svi obavešteni - ponovila je ministarka.

Bogosavljević-Bošković je na kraju poručila da će zdravstvena bezbednost građana biti na prvom mestu dok ona vodi taj resor i da tržišni i integracijski pristup ne sme da bude preovlađujući.

VIDEO (izvor: Beta)

Izvor: Tanjug 

  • PPNS/O GMO/SRBIJA

MIŠČEVIĆ: ZAKON O GMO USKORO U PROCEDURI

  • PPNS/O GMO/M. M. ŠEVARLIĆ

ISKAŽIMO OPŠTENARODNU VOLJU PROTIV GMO!
O GMO LOBISTIMA U SRBIJI


Privremeni sajt KRAGUJEVAC BEZ GMO od 31. maja 2014. godine ima novu, trajnu adresu. Ubuduće, aktuelnosti o GMO pratite na portalu PRVI PRVI NA SKALI, po odeljcima ● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (na srpskombez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari