AFA Svetozar Marković prima nove članove

AFA Svetozar Marković prima nove članove

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković organizuje upis novih članova u svoje dečije ansamble. U podsticajnoj, kreativnoj i razigranoj atmosferi, stručno vođeni umetničkim rukovodiocima, najmlađi članovi imaće priliku da se upoznaju sa lepotom i raznovrsnošću naših tradicionalnih igara i pesama, poručuju iz Studentskog kulturnog centra u okviru kojeg se organizuju folklorni programi.

Bavljenje folklorom kao svojevrsnim vidom rekreativno-sportske aktivnosti donosi koristi i na planu fizičkog razvoja jer aktivira rad gotovo svih mišića u telu, koriguje posturu tela i poboljšava kondiciju.

Ovogodišnji prijem članova počeo je 18. septembra, na koncertu folklornog ansambla u Velikom parku, a svi zainteresovani mogli su već tada da popune prijavu i postanu novi članovi dečjeg ansambla.

Prijem novih članova trajaće do 1. oktobra, a zainteresovani mogu da se prijave putem onlajn prijave, dostupne na sajtu www.skckg.com, potrebno je da se pošalje na e-adresu: afasvetozarmarkovickg@gmail.com, ili lično svakog radnog dana u prostorijama SKC-a od 9 do 14 časova.Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković osnovan je u Kragujevcu 1977. godine, a decenije rada posvećenog očuvanju tradicionalnog nasleđa dovele su do bogatog fonda tradicionalnih igara i pesama, kao i do nastupa obeleženih brojnim nagradama i priznanjima. Ansambl okuplja veliki broj prvenstveno mladih ljudi koji imaju priliku da igračko i pevačko nasleđe svoje zemlje predstavljaju na scenama širom sveta, upoznajući tradicije različitih zemalja i stičući dugotrajna prijateljstva.

U očuvanju igračkog i pevačkog nasleđa ansambl učestvuje zajedno sa Narodnim orkestrom i Pevačkom grupom Studenac, a svi zainteresovani mogu se pridružiti i ovim sekcijama. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari