Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

18.02.2019

Amira Medunjanin 8. marta u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće koncert na Večernjoj sceni 303 Pozorišta za decu u petak 8. marta od 20 časova i 30  minuta.

- Istinska emocija će uvek dotaći ljude ako slušaju pesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugde stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da verujemo rečima i osećaju koji se kroz pesmu priča, Amira.

Na koncertu će uz Amiru nastupiti gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak.

Sevdalinke koje je Amira naučila od svoje majke bile su neke od najlepših pesama koje je čula. Fasciniranost usmenom tradicijom Bosne i Hercegovine navela je Amiru da se posveti stvaranju svog jedinstvenog glasa unutar sevdalinke, u nastojanju da njenu izražajnost istraži do kraja.

Naslov "Bosanske Billie Holiday", kako ju je nazvao novinar Gart Kartrajt, ukazuje na način na koji je Amira preokrenula sevdah, pronašavši novi kontekst i formu unutar tradicije stare stotinama godina.

O tome svedoče albumi "Rosa" (2005), "Amira Live" (2009), "Zumra" (2010), "Amulette" (2011), "Silk and Stone" (2014), "Damar" (2016) i "Ascending" (2018).

- Amira Medunjanin je najbolji predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne. Sjajna je ne samo zbog svog čistog i bolnog glasa, već i zbog načina na koji drži ravnotežu između poštovanja prema starinskoj izvedbi i eksperimenta, napisao je Robin Denselou (Gardijan).Ulaznica za koncert u Kragujevcu košta 1.500 dinara, a kupovina je na blagajni Pozorišta.

GALERIJA PPNS, 2017.AMIRA MEDUNJANIN SAJTFB STRANAJUTJUB, INSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar