Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Događaji

20.05.2019

Ansambl Venac u Knjaževsko-srpskom teatru

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" iz Prištine, sa sedištem u Gračanici, svoju prolećnu turneju započeo je krajem marta u Republici Srpskoj, a nastavio u Kruševcu, Štrpcu na Šar planini, Ranilugu u kosovskom Pomoravlju i Prokuplju.

Nakon tih nastupa, "Venac" će nastupiti u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu u petak 24. maja od 20 časova. Kao gosti, nastupiće članovi CZNTK "Abrašević" iz Kragujevca.

Aktuelni program predstavlja odabir numera inspirisanih igračkom, pevačkom, muzičkom i obrednom tradicijom Srba širom Kosova i Metohije.

Cena karte je 250 dinara, a može se kupiti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra.

Portal Prviprvinaskali.com i Ansambl "Venac" poklanjaju 3x2 ulaznice posetiocima koji navedu ispod ovog članka na portalu - kada je osnovan Ansambl "Venac"? :) Informaciju o preuzimanju karata poslaćemo srećnim dobitnicima na mejl koji navedu u kontakt-formi portala.

Ansambl "Venac" ove godine proslavlja 55 godina od osnivanja i tim povodom ima seriju koncerata širom Srbije i regiona, kojom najavljuje centralnu proslavu jubileja u drugoj polovini godine. Osnovan je 1964. godine u Prištini kao nacionalni profesionalni folklorni ansambl. Od 1964. do 28. juna 1999. godine "Venac" je radio u svojim prostorijama u Prištini, kada zbog ratnih uslova biva proteran i primoran da privremeni smeštaj nađe u Centralnoj Srbiji - u Nišu. Ni tadašnji nemili događaji nisu omeli igrače i muzičare ovog ansambla da širom Srbije prenose pesmu i igru Kosova i Metohije i prezentuju lepotu bogatog kulturnog nasleđa ovog podneblja i cele Srbije.

Oktobra 2003. Ansambl se kolektivno vraća na svoje ognjište, gde nastavlja sa radom u jako teškim uslovima u mestu Čaglavica u blizini Prištine do 2008. godine, a onda se seli u Gračanicu u Dom kulture gde se danas nalazi, gde će i ostati.

"Venac" radi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije kao profesionalni folklorni ansambl Kosova i Metohije. Sačinjen da sačuva, oblikuje i scenski prikazuje tradicionalnu umetnost Kosova i Metohije.

Ansambl će svoju prolećnu turneju završiti početkom juna koncertima u Smederevskoj Palanci, Boljevcu i Nišu, dok za početak leta priprema letnju turneju po gradovima Republike Srpske.

ANSAMBL VENAC SAJT, FB STRANICA, INSTAGRAM, JUTJUB


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (2)


 1. Odgovor na komentar:

  Milivoje Đorđević23.05.2019
  1964. 2. Iva

  1964. ❤


 3. Odgovor na komentar:

  Iva23.05.2019
  1964. ❤
Dodaj komentar