Balašević u Jezeru 25. januara

Balašević u Jezeru 25. januara

Legendarni kantautor Đorđe Balašević će dugoočekivani koncert u Kragujevcu održati u SBB hali Jezero u subotu 25. januara od 20 časova.Ulaznice kupljene za prvobitni datum (15. novembar) važe za 25. januar i nije ih potrebno menjati. Deo vraćenih ulaznica biće od sutra ponovo pušten u prodaju na biletarnici Pozorišta za decu, Da Gama Travel-u i Music Store-u. 

Prisiljen da zbog zdravstvenih problema odloži koncert u "SBB hali Jezero" predviđen za 15. novembar ("Bio sam u nekoj maloj frkici, četiri dana u bolnici... Malo sam doteran, dobio sam četiri stentića"), Balaševiću je drago što će 25. januara ponovo biti "posle dugo vremena u gradu koji je uvek bio rokenrol, iz koga je Smak, koji je zadržao sva obeležja grada i nije se poseljačio u onom ružnom smislu te reči".

Biće to koncert u Kragujevcu posle više od osam godina pauze. Prethodni susret sa Kragujevčanima bio je na Đoletovom ’Kalendaru mog detinjstva’ uz klavirsku pratnju, a ovaj put će sa velikim pratećim bendom, poznatim i kao Ujedinjeni mangupi, nastupiti u Jezeru.

"Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni. Oni koji me do sad nisu zavoleli, i neće, bojim se…", rekao je jednom Đole.

Đole o sebi:

Prijatelji me uglavnom zovu Đole... Neprijatelji me ne zovu. Ali ne zovem ni ja njih. Pa ko duže izdrži...

Rođen sam 1953. godine (bik) u Novom Sadu, u gradu kroz koji protiče Dunav. U Evropi formalno. Išao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao. Sve u svemu, nije baš sjajno, ali je ipak korisnije nego da sam u međuvremenu doktorirao marksizam, kao neki moji ambiciozniji vršnjaci. Vojnu obavezu sam regulisao, u celosti, nisam osuđivan, ni krivično gonjen, i nisam bio član Saveza komunista.

Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi.

Ubrajaju me u prvih pet kantautora u našim zemljama, ali u našim zemljama ima taman toliko kantautora da, kako god okreneš, moraš biti među prvih i jedinih pet.

Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije, je i Poslednja jugoslovenska turneja u maju 1990. Poslednja jugoslovenska, ne moja...

Foto: Aleksandar Girafon Živaljević 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari