Bard teatar: Da se ja pitam

Bard teatar: Da se ja pitam

Premijera predstave „Da se ja pitam”, novoosnovanog ansambla Bard teatar, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u nedelju 28. februara od 19 časova. Prvobitno je premijera bila najavljena za 7. decembar, ali je zbog pogoršanja epidemioloških mera odložena.

Ovaj komad govori o odrastanju i sazrevanju, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, prijateljstvu, vernosti, odnosu sa roditeljima – to je priča o mladim Kragujevčanima i njihovom gradu.

Glavne uloge poverene su mladim glumcima Aleksi Mogiću, Aleksandri Stamenković, Anastasiji Đorđević, Danijeli Lukić, Emiliji Mihailović, Emiliji Santrač, Neveni Terzić, Nikolini Nikolić i Filipi Đurić, a u komadi igraju i Marija Rakočević, Milica Redžić Vulević, Nenad Vulević i Nikola Milojević.

Слика може припадати 3 особе

Predstavu je po tekstu Nenada Vulevića režirao Čedomir Štajn. Kostimograf je Lila Vuković, scenografiju predstave potpisuje Jovana Živanović, a kompozitor je Dragoslav Tanasković, Trnda. Fotograf i snimatelj je Nenad Borisavljević.

Ovaj projekat je finansijski podržao grad Kragujevac, u organizaciji DKRC Supermama.

Glumci koji su uspešno prošli audiciju u septembru prošle godine, kroz rad sa profesionalnim glumcima upoznali su dramsku literaturu, tehnike glume, ponašanje na sceni, a do kraja procesa imali su priliku da rade sa profesionalnim kostimografom, scenografom, kompozitorom i drugim pozorišnim radnicima, gde su mogli da prate niz i harmoniju kreiranja jedne pozorišne priče.

Kroz rad na stvaranju pozorišne predstave, polaznici su učili i usvojili elemente pozorišnog i glumačkog jezika (dikcija, scenski pokret, tehnika glasa, pantomima, ples), a prošli su i kroz sve faze tog procesa aktivno učestvujući u izradi predstave „Da se ja pitam”.

Слика може припадати 2 особе, people standing и у затвореном

Bard Teatar je nezavisna pozorišna scena za decu i mlade i sa decom i mladima koja je formirana u okviru DKRC Supermama. Pod ovim imenom postoji od 2020.godine, iako su na kragujevačkoj pozorišnoj sceni prisutni od 2012. godine.

Bard Teatar je pozorište koje edukuje kroz radionice i tribine, kroz radioničarski rad predstavljajući metode savladavanja svih tehnika jednog pozorišnog procesa. Profesionalni glumci i glumci amateri svih uzrasta su ravnopravni članovi Bard teatara, a osnovni cilj da sva deca i mladi trajno privole pozorišnu umetnost.

Broj mesta je ograničen, zbog sedenja na propisnoj distanci, a svaki posetilac će morati da ima zaštitnu masku. Karte možete rezervisati na broj 063 626 619.

Слика може припадати 1 особа

BARD TEATAR SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari