Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

03.06.2015

Biblioteka: Izložba ’Radovi učenika Druge tehničke škole’

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Izložba "Radovi učenika Druge tehničke škole" biće otvorena u sredu 3. juna u 19 časova u Galeriji Narodne biblioteke "Vuk Karadžić". Radovi će biti izloženi do 14. juna.

Saradnja Biblioteke i Druge tehničke već prerasta u tradiciju, tako da i na kraju ove školske godine Kragujevčani imaju priliku da uživaju u bogatoj izložbi crteža i skulptura čiji su autori učenici umetničkih smerova ove škole.

druga tehnicka

Učenici Druge tehničke škole -smera tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda, i ove godine su priredili godišnju izložbu svojih radova nastalih kao rezultat talenta i vrednog rada na časovima crtanja i slikanja, modelovanja, fotografije, oblikovanja, projektovanja, pisma...

Njihov istraživački duh, pun maštovitih i avangardnih ideja, ponudio nam je izuzetna likovna rešenja u oblasti dizajna upotrebnih predmeta, ali i projekte enterijera i prostora uopšte, sa zadivljujućom svežinom i originalnošću.

Predstavljene fotografije, slike i crteži su izrazito sugestivni i snažni, puni mladalačkog nemira, ali i hrabrosti, posebno u traženju likovnih rešenja na klasičan ili avangardan način, korišćenjem novih tehnika koje nose sopstvene poruke.

Kaligrafski radovi, puni nostalgije, klasične lepote, ali i ličnog izraza, inovativnim tehnikama dobili su savremeno, skoro apstraktnu estetiku.

Vajarski radovi, uzbudljivi u ekspresiji, nude jedinstvene vizije, uobličuju stvarnost.

Ovi mladi ljudi još traže svoj likovni izraz, još se grade kao umetnici, rastu, granaju se i obećavaju da će uskoro menjati ovaj naš svet svom svojom originalnošću i talentom.

Snežana Nikolić, istoričar umetnosti

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 
DRUGA TEHNIČKA ŠKOLA SAJT, FB STRANA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar