Biblioteka: Narod bez šanse - dr Momčilo Diklić

Biblioteka: Narod bez šanse - dr Momčilo Diklić

Predstavljanje knjige "Narod bez šanse" dr Momčila Diklića zakazana je u Narodnoj biblioteci za četvrtak 22. oktobar od 18 časova.

Raspadom Jugoslavije 1991. godine srpski narod iz Hrvatske nije imao demokratsku šansu da se izjasni i odredi o svojoj sudbini. Zemlje zapadne demokratije su ih predale onima koji su o njima "brinuli" i od 1941. do 1945. godine. Takvo "čuvanje" Srba od strane "demokratskog" hrvatskog režima i Katoličke crkve u Hrvatskoj proizvelo je njihov nestanak sa vekovnih krajiških teritorija ili preciznije sa teritorija avnojevske Hrvatske - navodi se u najavi organizatora večeri, Udruženja Srba iz Hrvatske "Nikola Tesla.

Diklić je kao naučni saradnik angažovan u Institutu za Evropske studije, naučno-istraživačkoj instituciji u BeogradU koja je posvećena sveobuhvatnom proučavanju političkih, ekonomskih i kulturnih procesa u Evropi.

- Izbegavalo se da se razvije ekonomski centar. Ako bi se razvio ekonomski centar, onda bi se tu u nekom srpskom naselju razvio i kulturni centar. Ako se razvije kulturni centar - to je jačanje identiteta. Tu je problem. To se jednostavno izbeglo i nas je zateklo vreme raspada u potpunom rasulu - Krajina prazna. Šta mislite da je krajina imala 800 hiljada stanovnika?...

VIDEO: MOMČILO DIKLIĆ NA PROMOCIJA KNJIGE "NAROD BEZ ŠANSE" U SUBOTICI

dr diklic

Foto: subotica.info

INSTITUT ZA EVROPSKE STUDIJE SAJT, FB PROFIL
UDRUŽENJE SRBA IZ HRVATSKE "NIKOLA TESLA" FB GRUPA
NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari