Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

02.08.2015

Biblioteka (ogranak Kolonija): Izložba ’Kolijevka sjećanja’

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona.html

Izložba slika "Kolijevka sjećanja" Mire Stanković-Kovačević biće otvorena u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić"- ogranku u Koloniji, u ponedeljak 3. avgusta u 19 časova. Radovi će biti izloženi do 15. avgusta.

Na preko 30 radova, uglavnom ulja na platnu, autorka predstavlja zavičaj, Kordun, Liku i druge delove gde su Srbi nekad bili svoji na svome. Slika na koricama kataloga je "Genocid - Oluja".

Organizator izložbe je kragujevačkog Udruženje Srba iz Hrvatske "Nikola Tesla", a povod je 20. godišnjice progona Srba iz Hrvatske.

Istim povodom, udruženje poziva Kragujevčane da u sredu 5. avgusta od 11 časova u Sabornoj crkvi prisustvuju parastosu stradalim Srbima u građanskom ratu u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine i na taj način obeleže njihov progon sa ognjišta u Hrvatskoj.

parastos 

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar