Čestitke prijatelja za Dan grada Kragujevca

Čestitke prijatelja za Dan grada Kragujevca

Zbog svog povoljnog strateškog položaja, smešten u Šumadiji i samom središtu Kneževine Srbije, daleko od utvrđenja gde su se nalazili turski garnizoni, Kragujevac je odlukom kneza Miloša, na skupštini narodnih predstavnika održanoj u manastiru Vraćevšnica 1818. godine, postao prestonica tek oslobođene Srbije. Status prestonice izvršio je veliki uticaj na promenu fizionomije Kragujevca.

Tokom narednog perioda grad se planski urbanizovao i teritorijalno proširio. Kragujevac je za relativno kratko vreme postao upravni, politički, kulturni, prosvetni, zdravstveni, vojni i privredni centar Srbije.

Ove godine, zbog pandemije izazvane korona virusom i vanrednog stanja, Kragujevac obeležava Dan grada, u skladu sa okolnostima. Bez gostiju, praznične i karnevalske atmosfere, manifestacijom e-Đurđevdan kraj malih ekrana.

Povodom Đurđevdana - Dana grada, ovih dana pristigle su brojne video čestitke gradova prijatelja i pobratima iz Jerihona, Ingolštata, Piteštija, Ređo Emilije, Bara, Mostara, Opštine Stari grad Sarajevo.

- Na ovaj dan, Dan grada, radovali smo se našem susretu, međutim, okolnosti su jače od nas. Ipak, verujem da nas korona virus neće pobediti. Grad Kragujevac je u našim srcima, a građane Kragujevca i njihov duh nećemo nikada zaboraviti, naše susrete, vašu gostoprimljivost i naše prijateljstvo, poručio je Salem Grouf gradonačelnik Jerihona iz Palestine.

Gabrijel Engert zadužen u Gradskoj upravi Ingolštata za oblast kulture, obrazovanja, ali i za gradove pobratime, pored ostalog je rekao da se veliko prijateljstvo razvilo između naših građana u okviru pobratimstva od 2003. godine. Realizovali smo mnogo zajedničkih projekata i imali priliku da veoma dobro upoznamo jedni druge. Verujem da ćemo nastaviti naše prijateljstvo i u buduće, da ćemo se još više zbližiti i na taj način zajednički doprineti da se Evropa sjedini.Izvor: Grad Kragujevac 

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

KAKO UBLAŽITI ANKSIOZNOST POVODOM KORONAVIRUSA

O KORONA VIRUSU, OTKRIVENOM 1965. GODINE - PROF DR. STEVAN BALJOŠEVIĆ I PROF. DR DRAGAN DELIĆ 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari