Convivium Musicum ’19: Ansambl Studio 6 - Žonas Koher

Convivium Musicum ’19: Ansambl Studio 6 - Žonas Koher

Šesti koncert sezone Convivium Musicum ’19 donosi nešto sasvim drugačije na kragujevačku muzičku scenu. Savremene prostore i nove načine izražavanja u umetničkoj muzici Kragujevcu će predstaviti Ansambl Studio 6 iz Srbije i Žonas Koher iz Švajcarske.

Ansambl Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca sa bogatim međunarodnim karijerama na polju savremene umetničke muzike. Ansambl promoviše nove globalne tendencije u savremenoj muzici, redovno nastupajući u Srbiji, Britaniji, Švajcarskoj. Studio 6 je aktivan i upromovisanju srpske i jugoslovenske muzičke zaostavštine, kao i muzike domaćih savremenih kompozitora i zvučnih umetnika, čija nova dela redovno poručuje. Od svog nastanka 2012. do sada, ansambl je ostvario niz uspešnih projekata u saradnji sa domaćim institucijama, kao i velikim imenima međunarodne savremeno-umetničke scene, kao što su Ričard Baret, Katalin Ladik, Vinko Globokar, Agusti Fernandez i drugi.

Ovom prilikom Studio 6 predstavlja projekat pod nazivom Pripadanje - Ansambl Studio 6 + Jonas Kocher koji okuplja muzičare iz Srbije i Švajcarske, sa ciljem da istraže pritanje šta danas znači "biti muzičar" u različitim kulturnim kontekstima, poput Švajcarske i Srbije? Partner ansambla u ovom poduhvatu je švajcarski zvučni umetnik i harmonikaš Žonas Koher, aktivan na velikom broju savremenih umetničko-muzičko-socijalnih platformi, sa fokusom na procesnim radovima, nestabilnim situacijama i muzičkoj improvizaciji.

Pred kragujevačkom publikom ansambl Studio 6 će nastupiti u sastavu: Bojana Pantović - violina, Nenad Marković - truba, Milana Zarić - harfa, Vladimir Blagojević - harmonika, Kaja Farski - udaraljke, Svetlana Maraš – elektronika, uz umetničko vođstvo Žonasa Kohera, a na programu su dela S. Mutić, Ž. Kohera, J. Fraja i E. Kiralja.

Koncert se održava u utorak 22. oktobra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, a ulaz je slobodan. 

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje, a realizaciju su podržali prijatelji koncertne sezone: Filološko-umetnički fakultet, Studentski kulturni centar, Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevca, portal Prvi Prvi na Skali i drugi. Realizaciju projekta Pripadanje finanskijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pro Helvetia i Fondacija Nicati-de Luze

Medijski partner UG Convivium Musicum i u ovoj sezoni je portal Prviprvinaskali.com

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari