Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

13.06.2019

Convivium musicum ’19: Dušan Kostić, Tijana Simonović

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Koncertna sezona Convivium Musicum ’19 nastavlja se koncertom kontrabasiste Dušana Kostića u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u subotu 15. juna od 20 časova.

Kostić pripada mlađoj generaciji izuzetno uspešnih domaćih izvođača. Kontrabas je počeo da svira 2008. godine, pohađajući Školu za muzičke talente u Ćupriji u klasi prof. Aleksandra Blagojevića, a trenutno je student Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Ivice Maruševića. Od septembra 2019. godine svoje umeće će usavršavati i na Muzičkoj akademiji u Bazelu u klasi slavnog Romana Patkola.

Tokom školovanja, osvojio je mnogobrojne nagrade i priznanja. Za relativno kratko vreme izgradio je bogatu izvođačku karijeru koju čini impozantan broj solističkih, kamernih i orkestarskih nastupa u najznačajnijim koncertnim salama u preko trideset zemalja širom sveta. Nastupao je na prestižnim festivalima i sarađivao sa istaknutim dirigentima i solistima poput Gustava Dudamela, Valerija Gergijeva, Romana Simovića i drugih.

Od 2016. godine je solista orkestra Liechtenstein Young Soloists, od 2017. godine član Menuhin Gstaad Festival Orchestra, solo kontrabasista orkestra Baltic Sea Philharmonic i od 2019. godine član iPalpiti International Artists iz Los Anđelesa.

Na koncertu u Kragujevcu Dušanu Kostiću na sceni će se pridružiti iskusna pijanistkinja i klavirski saradnik Tijana Simonović iza koje su mnogobrojni nastupi i uspesi.

Na programu su dela V. Montaga, R. Gliera i Đ. Botesinija.

Ulaz je slobodan.

Realizaciju događaja su podržali Grad Kragujevac, Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola "dr Miloje Milojević" i prijatelji manifestacije. 

Medijski partner organizatora, UG Convivium Musicum, je portal Prviprvinaskali.com

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar