Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

17.02.2015

Da zavolite fotografiju - škola Zorana Petrovića

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Škola fotografije koju vodi kragujevački fotograf Zoran Petrović počela je sa radom u ponedeljak u agenciji za marketing, edukaciju i nekretnine "Inovacija" i trajaće dva meseca.

Ovaj foto-kurs prvog nivoa za početnike, nebitno kog uzrasta, sastoji se iz teorijskog i praktičnog dela, a sa polaznicima će se raditi dva puta nedeljno po dva časa - ukupno 32 časa.

Nakon jučerašnjeg prvog časa koji je poslužio za upoznavanje, sa praktičnim radom nastavlja se u sredu od 18 časova.

"Dođite da zavolite fotografiju" - geslo je predavača Zorana Petrovića koji za portal PPNS razotkriva detalje kojima namerava da rasplamsa ljubav sugrađana prema fotografiji.

- Polaznici će imati priliku da nauče o digitalnim fotoaparatima, kako funkcionišu, koji su sastavni delovi jednog DSLR aparata, šta je senzor, a šta rezolucija. Upoznaće se sa osnovnim pojmovima blende, ekspozicije, ISO vrednostima i režimima rada digitalnog fotoaparata. U drugom delu foto-škole biće reči o estetici u fotografiji, kompoziciji, kadriranju, svetlosti i balansu. Važan deo nastave biće posvećen praktičnom delu, gde će polaznici izlaziti na teren i fotografisati po određenom zadatku, a kasnije će sve to biti analizirano, uz osnovno upoznavanje rada u fotošopu.

Petrović naglašava da je poziv za učešće polaznika uvek otvoren, kao i da neće biti pravljene veće grupe od 10-12 fotografa-početnika, već će se formirati naredna grupa za rad u drugom terminu.

Slobodnih mesta ima, a zainteresovani mogu da se informišu i prijave telefonom, pozivom na broj 0654444484.

Agencija "Inovacija" nalazi se u ulici Kralja Aleksandra I Karadjordjevica (ulica Glavna) 28/1 (zgrada "Pionir").

I znatno široj od kragujevačke javnosti je poznato da je fotografija proslavila Zorana Petrovića, a jedna od poslednjih nagrada koju je stekao je "Pres foto Srbija", među pobednicima na nacionalnom konkursa našao se u kategoriji portret sa fotografijom naslova "Trener".

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

ZORAN PETROVIĆ SAJT, FB PROFIL
INOVACIJA SAJT, FB STRANA

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar