Dan državnosti - Sretenje u Kragujevcu 2021

Dan državnosti - Sretenje u Kragujevcu 2021

Dan državnosti – Sretenje u Kragujevcu biće obeležen i ove godine nizom manifestacija. Ustanove kulture koje ove godine učestvuju u obeležavanju Dana državnosti su Narodni muzej, Muzički centar, Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević i Knjaževsko srpski teatar.

Centralni događaj, Sretenjska akademija, održava se 15. februara, na Sretenje, u zgradi Stare skupštine gde će biti izveden dramski prikaz Zaveštanje po tekstu Vladimira Đorđevića, u režiji Dragana Jakovljevića.

Narodni muzej u Kragujevacu organizuje izložbu Svila iz Zbirke odeljenja za etnologiju Narodnog muzeja, autora Svetlane Radojković, muzejskog savetnika etnologa. Izložba će biti otvorena 13. februara u 13 časova u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja. Izložbu će otvoriti dr Milina Ivanović Barišić, viši naučni saradnik Etnografskog Instituta SANU.

Muzički centar organizuje koncert pijaniste Nemanje Ergerića. Radi se o kvalitetnom izvođaču mlađe generacije koji je postdiplomske studije završio u Firenci, dobitniku brojnih međunarodnih priznanja.

Radio-televizija Kragujevac emitovaće serijal od tri epizode pod nazivom Slike iz muzeja. Radi se o projektu koji je podržan prošle godine i koji predstavlja period kada je Kragujevac bio prestonica. Serijal je snimljen dvojezično, a prve tri epizode koje su emitovane prošle godine otkupilo je nekoliko inostranih televizija.

Na Sretenje, Knjaževsko-srpski teatar obeležava svoj dan uz tradicionalno uručenje godišnjih nagrada.Ove godine premijerno će biti izvedena predstava Generali ili srodstvo po oružiju po tekstu Borislava Pekića u režiji Marka Misirače.

Foto: Sretenje 2019.
Izvor: Grad Kragujevac 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari