Duhovni kontrapunkt - koncert Kragujevačkog pevačkog društva

Duhovni kontrapunkt - koncert Kragujevačkog pevačkog društva

Koncert Kragujevačkog pevačkog društva "Duhovni kontrapunkt" biće održan u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u četvrtak 10. decembra od 20 časova.

Biće to veče duhovne muzike, kako pravoslavne, tako i katoličke. Hor će izvesti kompozicije Vojislava Simića, Koste Manojlovića, Stevana Stojanovića Mokranjca, Svetislava Božića, duhovni koncert ukrajinskog kompozitora Dimitrija Bortnjanskog, kao i Misu američkog kompozitora Stiva Dobrogoša.

Pomenutu misu hor će izvesti sa Kragujevačkim orkestrom i solistkinjom na klaviru Milicom Tanasković.

Kragujevačko pevačko društvo postoji od 2014. godine i za kratko vreme uspelo je da pokaže kvalitet koji je potvrđen na ovogodišnjem takmičenju "Horovi među freskama" u Beogradu gde je osvojena nagrada "Vojislav Ilić" za najbolji kamerni hor takmičenja. Hor je aktivno uzeo učešće u manifestacijama koje organizije grad Kragujevac.

Horovođa KPD Đorđe Catić je profesor u Muzičkoj školi "dr Miloje Milojević".

Horska praksa koju realizuje Kragujevačko pevačko društvo nalazi se na liniji koju su u Kragujevcu, na samom početku njegovog muzičkog života, entuzijastički sprovodila pevačka društva tridesetih godina 19. veka sastavljena od sudija, profesora, radnika Vojnotehničkog zavoda i svih onih koji su tu pozitivnu muzičku misao širili u svojoj sredini – Šumadiji.

PRILO RTK (MAJ, 2015)

KRAGUJEVAČKO PEVAČKO DRUŠTVO FB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOSTPPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari