Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

03.12.2015

Duhovni kontrapunkt - koncert Kragujevačkog pevačkog društva

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Koncert Kragujevačkog pevačkog društva "Duhovni kontrapunkt" biće održan u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u četvrtak 10. decembra od 20 časova.

Biće to veče duhovne muzike, kako pravoslavne, tako i katoličke. Hor će izvesti kompozicije Vojislava Simića, Koste Manojlovića, Stevana Stojanovića Mokranjca, Svetislava Božića, duhovni koncert ukrajinskog kompozitora Dimitrija Bortnjanskog, kao i Misu američkog kompozitora Stiva Dobrogoša.

Pomenutu misu hor će izvesti sa Kragujevačkim orkestrom i solistkinjom na klaviru Milicom Tanasković.

Kragujevačko pevačko društvo postoji od 2014. godine i za kratko vreme uspelo je da pokaže kvalitet koji je potvrđen na ovogodišnjem takmičenju "Horovi među freskama" u Beogradu gde je osvojena nagrada "Vojislav Ilić" za najbolji kamerni hor takmičenja. Hor je aktivno uzeo učešće u manifestacijama koje organizije grad Kragujevac.

Horovođa KPD Đorđe Catić je profesor u Muzičkoj školi "dr Miloje Milojević".

Horska praksa koju realizuje Kragujevačko pevačko društvo nalazi se na liniji koju su u Kragujevcu, na samom početku njegovog muzičkog života, entuzijastički sprovodila pevačka društva tridesetih godina 19. veka sastavljena od sudija, profesora, radnika Vojnotehničkog zavoda i svih onih koji su tu pozitivnu muzičku misao širili u svojoj sredini – Šumadiji.

PRILO RTK (MAJ, 2015)

KRAGUJEVAČKO PEVAČKO DRUŠTVO FB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOSTPPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar