Izložba rukotvorina u Kragujevcu

Izložba rukotvorina u Kragujevcu

Od ponedeljka 10. do subote 15. avgusta, u kući prote Miloja Barjaktarevića, od 13 do 20 časova, Kragujevčani imaju priliku da posete prodajnu izložbu rukotvorina i da uživaju u programima koje organizuje udruženje Art mania.

Posetioci će moći da vide i kupe raznovrsne ručne radove, koji se obično ne nalaze u svakodnevnoj prodaji. U muzejsku postavku "gradske kuće", uklopljene su narodne nošnje svih delova Srbije, razne vrste veza, poentlasa i ručno tkanih delova odeće, kao i ručno slikane torbe i cipele. Na izložbi će biti još neobičnih delova garderobe, nakita, ali i oslikanog stakla i neobičnih ogledala.

U okviru ove prodajne izložbe pod nazivom "Letnji dani Art manie", svakoga dana od 18 do 20 časova u dvorištu ispred Protine kuće organizovani su i veoma raznoliki programi. Mladi iz organizacije AIESEC upoznavaće posetioce sa kulturom i tradicijom desetak evropskih zemalja, nastupaće folklorne grupe mladih iz okoline Kragujevca, biće akustične muzike i zanimljivih pevačkih i plesnih grupa.

Ulaz na izložbu, kao i za sve programe, je besplatan.

Jasmina Marković Milenković
Izvor: GTO Kragujevac

ART MANIA FB STRANA  

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari