Karavan kulture govora - Kragujevac, 21. i 22. septembar

Karavan kulture govora - Kragujevac, 21. i 22. septembar

Karavan kulture govora "Progovori da vidim ko si" održaće se u Kragujevcu 21. i 22. septembra, u organizaciji Kancelarije za mlade grada Kragujevca i udruženja Izražajnost, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Broj mesta je ograničen a prijave su otvorene do ponedeljka 20. septembra do 12 časova - link za prijavu je OVDE.

- Mladi, uzrasta od 15 do 26 godina, kroz edukativne radionice i interaktivan pristup, imaju priliku da ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost, jednu od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku. Čime god da se bavimo, važno je da umemo jasno, glasno i izražajno da predstavimo svoje ideje i talente, poručuju organizatori.

Na radionicama, stručnjaci iz oblasti dikcije i komunikologije, sa učesnicima će raditi na unapređivanju jasnog govora i izražavanja, vokabulara, dinamike, govora tela kao i tehnika za suočavanje sa tremom.

O tome kako kultura govora neguje srpski jezik, kako da se govori na artikulisan, razložan, dinamičan način, kako da se eliminišu loše govorne navike i kako da ono što se govori bude zanimljivo i slikovito biće teme radionica.

Proces rada podrazumeva interaktivna predavanja i praktične vežbe. Stečene veštine i znanja učesnicima će pomoći u usmenim odgovorima u školi, polaganju ispita, u održavanju prezentacija u okviru školskih i obaveza na fakultetu, prilikom razgovora za posao, video snimanju, ali i u svakodnevnoj komunikaciji.

Predavači na karavanu će biti Slobodan Roksandić, master komunikolog i glumci Milan Bosiljčić i Marko Milovanović, a učesnici će na poklon dobiti knjigu "Progovori da vidim ko si" autora jednog od predavača, Slobodana Roksandića, dodatno nastavno sredstvo sa više od 20 audio i video lekcija.

Radionice će se održati uz poštovanje epidemijskih mera u Kragujevcu.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari