Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

22.01.2017

Knjaževsko-srpski teatar: Beleg 5027 (Slovo o Apisu)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Monodrama "Beleg 5027 (Slovo o Apisu)", po tekstu Vladimira Đorđevića, u izvođenju Aleksandra Milojevića Lije, biće izvedena na sceni "Joakim Vujić" Knjaževsko-srpskog teatra u ponedeljak 30. januara od 20 časova.

Ovo delo govori o jednoj od najkontroverznijih i najtajanstvenijih ličnosti srpske istorije. Major Dragutin Dimitrijević (1876-1917) smatra se osnivačem moderne srpske vojne obaveštajne službe. Bio je generalštabni pukovnik vojske Kraljevine Srbije. Apis je organizovao i vodio Majski prevrat 1903. godine kojim je svrgnut i ubijen kralj Aleksandar Obrenović, organizovao je atentat na Franca Ferdinanda. Na osnovu presude vojnog suda streljan je 26. juna 1917. u Solunu zbog optužbi da je planirao državni udar i atentat na regenta Aleksandra Karađorđevića. Od viđenih radikala, za izvođenje Apisa na gubilište najviše je bio Stojan Protić. Prema Slobodanu Jovanoviću, on je govorio: "Bolje da ja ubijem njega, nego on mene".

Predstava je premijerno izvedena 7. juna 2015. godine. To je prva monodrama u profesionalnoj karijeri Aleksandra Milojevića Lije.

Monodrama se realizuje u produkciji agencije "Prestiž Mia".

Za rezervacije i kupovinu karata: 064/16-87-970.

Foto: Zoran Petrović

PRESTIGE MM SAJT, FB STRANA  

REPERTOAR KST

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER  

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar