Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

20.11.2017

Knjaževsko-srpski teatar: Dnevnik jednog ludaka

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Monodrama "Dnevnik jednog ludaka", autora N. V. Gogolja, u režiji Dušana Stanikića i izvođenju Ivana Vidosavljevića, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u utorak 21. novembra od 20 časova.

Ova Gogoljeva pripovetka uticala je na gotovo sve pisce Evrope tog vremena. Između ostalih, Dostojevski je prema njoj napisao svoje "Zapise iz podzemlja".

U predstavi Knjaževsko-srpskog teatra reč je o ispovesti mentalno obolelog činovnika koji, shvativši da se nalazi u ludnici, pokušava da pronađe rešenje u bezizlaznoj situaciji.

Zanimljivo je da je sličnu sudbinu doživeo i sam Gogolj, jedan od najznačajnijih ruskih pisaca 19. veka.

Nagrade:

  • 16. april 2009. godine, dve nagrade na Međunarodnom festivalu monodrame Gala Star u Bakau, Rumunija. Odlukom stručnog žirija, Ivanu Vidosavljeviću je dodeljena nagrada za najboljeg glumca, One Man Show. Odlukom žirija mladih, Ivanu Vidosavljeviću je dodeljena nagrada za najboljeg glumca, Štefan Jordake.
  • Maja 2011. godine osvojio je Nagradu za najbolju mušku ulogu na Međunarodnom festivalu nove pozorišne akcije NETA u gradu Vraca u Bugarskoj.

Premijera monodrame "Dnevnik jednog ludaka" izvedena je 2. decembar 2006. godine. 

REPERTOAR KST

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANA, TVITER  PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar