Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

03.04.2018

Knjaževsko-srpski teatar: Dvesta

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.htmlNajnovija predstava  Knjaževsko-srpskog teatra "Dvesta" Petra Mihajlovića, u režiji Jovice Pavića, biće izvedena u utorak 3. aprila od 20 časova.

Komad je višestruko značajan za kragujevačku i srpsku pozorišnu i kulturnu scenu. Pojavljuje se u godini velikog jubileja, 200. godišnjice od stvaranja moderne srpske države i proglašenja Kragujevca za prestoni grad. U jednom vrlo uspelom žanrovskom sinkretizmu, Mihajlović je prikazao istoriju naših prostora u proteklih 200 godina na pomeren, iščašen, sarkastičan, na momente veoma duhovit, a na momente potresan i bolno otrežnjujući način. Predstava "Dvesta" govori o nama pre i nama danas, kroz jednu "tipičnu" srpsku porodicu koja se snalazi i pliva u svim režimima i sistemima i iz svega izlazi kao pobednik (da li?).

U predstavi učestvuje više od 40 glumaca i statista. Scenograf predstave je Boris Maksimović, kostimograf Jelena Janjatović, kompozitor Dragoslav Tanasković, koreograf Nela Antonović, lektor Andrijana Videnović, izvođač slikarskih radova Ana Kolbjanova, a asistent scenografa Saša Đorđević. U predstavi igra skoro ceo glumački ansambl Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

REPERTOAR KST 

PRVI PRVI NA SKALI Knjazevsko-srpski teatar Cene ulaznica

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER  

PRVI PRVI NA SKALI Knjazevsko-srpski teatar logotip

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar