Knjaževsko-srpski teatar: Ženidba i udadba

Knjaževsko-srpski teatar: Ženidba i udadba

Predstava Jovana Sterije Popovića "Ženidba i udadba", u režiji Jane Maričić, biće drugi put reprizno izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u utorak 17. decembra od 20 časova.

U ovoj popularnoj komediji igraju: Miloš Krstović, Katarina Janković, Nikola Milojević, Marina Stojanović, Milić Jovanović i Mina Stojković.

Scenograf predstave je Veljko Stojanović, kostimograf Jelena Janjatović, lektor dr Radovan Knežević, a izbor muzike potpisuje rediteljka predstave.

Jana Maričić je rođena 1984. godine u Beogradu. Završila je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Slavenka Saletovića i Ive Milošević. Režirala je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Bitef Teatru, Pozorištu Boško Buha, Narodnom pozorištu Sombor, Narodnom pozorištu Kikinda. Osim pozorišta, režira i u drugim medijima.

Govoreći komadu "Ženidba i udadba" Maričić ističe:

- Humor i tragika Sterijinog dela su još raskošniji danas kada su starosne granice za stupanje u brak pomerene, pa neretko odrasli ljudi u punoj snazi i dalje imaju čvrstu psihološku zavisnost od onemoćalih staraca. Ali šta god da je to što jednu porodicu spaja - međuzavisnost, glad, siromaštvo, muka, pa i mržnja - na samom zalasku mladosti ili u jesen života, utešno je i toplo ostati zajedno, pod istim krovom.

Premijera je izvedena 10. decembra. 

REPERTOAR

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB

Knjazevsko-srpski teatar


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari