Kulturno leto 2020

Kulturno leto 2020

Od 13. juna do 9. jula u Velikom parku kod fontane održaće se manifestacija Kulturno leto 2020. U organizaciji Kancelarije za mlade, CZNTK Abrašević, Doma omladine i Muzičkog centra, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, pored koncerata, nastupa studenata i profesora Filološko-umetničkog fakulteta, di džejeva, održaće se i projekcije filmova na otvorenom.

Uključivanje mladih u kulturu, ne samo kao redovnu publiku već i kao kreatore ili sukreatore kulturnih aktivnosti i događaja, može ih podstaći na ispitivanje sopstvene kreativnosti, ali i razvijanje osećaja pripadnosti zajednici. Grad Kragujevac je sproveo istraživanje o kulturnim potrebama posebno sa fokusom na mlade i kao rezultat bio je nedostatak kulturnih događaja na javnom mestu. Otuda se i rodila ideja za organizacijom ove manifestacije koja će se od 13. juna do 9. jula održati u Velikom parku kod fontane, a sa ciljem da postane tradicija, poručuju iz Kancelarije za mlade.

Sezonu kulturnih dešavanja u Velikom parku otvorio je Šumadijski bluz i džez festival u organizaciji Doma omladine. Nastupali su Oktava, Easy blues band, The Highlanders, Iva Paunović kvintet i Dragons Fuel Schime.

U ponedeljak je nastupio folklorni ansambli CZNTK Abrašević.

U utorak 16. juna od 19 časova održaće se koncert Velikog narodnog orkestra, pevača solista i ansambla narodnih pesama i igara Centra Abrašević.

U petak 19. juna i u nedelju 5. jula od 21 čas sledi bioskop na otvorenom.

U okviru Kulturnog leta nastupaće sastavi Rumble, Nikom ništa, VIBE, sastav Adoro i di-džejevi, Vesela mašina.

U sredu 1. jula od 20 časova koncert će održati studenti i profesori Filuma, a 8. i 9. jula od 21 čas u Velikom parku biće organizovan Tribjut fest.

Izvor: Grad Kragujevac 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

APELI

KG VODIČ

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari