Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

05.11.2015

Mali likovni salon: Izložba slika i asamblaža Milivoja Štulovića

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Izložba slika i asamblaža Milivoja Štulovića biće otvorena u Malom likovnom salonu u četvrtak 5. novembra u 19 časova.

Milivoje Miša Štulović je rođen u Kraljevu. Završio je Školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu. Radi u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu kao slikar i scenograf. Član je ULUS-a. Imao je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada. Neke od nagrada su: godišnja nagrade teatra 2005. godine, prva nagrada za scenografiju na Međunarodnom festivalu komedije "Festivalul Comediei Romanesti" u Bukureštu 2007. godine, diploma Knjaževsko-srpskog teatra za međunarodnu afirmaciju 2007. godine.

Uvidom u umetnički opus Milivoja Štulovića, jasno je da je reč o umetniku koji svoje znanje i višedecenijsko iskustvo slikara i scenografa pretače u dela, inspirisana velikim epohama i značajnim ljudima. Tematska armatura, Štulovićevih slika i asamblaža, upotpunjena varijacijama, ukazuju na važna mesta zvaničnog diskursa istorije umetnosti. Prepoznate reference na vizantijsku umetnost, Leonarda i Rembranta, govore o umetnikovoj inspiraciji, interesovanjima i motivaciji da se obnove klasične vrednsoti kulture.

Izložba će biti otvorena do 21. decembra.

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar