Mostovi Balkana: Izložba crteža i slika Tamare Žderić

Mostovi Balkana: Izložba crteža i slika Tamare Žderić

Izložba crteža i slika Tamare Žderić iz Beograda biće utvorena u galeriji Mostovi Balkana u četvrtak 30. juna u 20 časova. Izložba će trajati do 15. jula.

Tamare Žderić је рođena 1990. godine u Beogradu. Master studije slikarstva završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2015. godine, u klasi redovnog profesora Gordana Nikolića. Trenutno student prve godine doktorskih umetničkih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Dobitnik је tri nagrade za crtež, izlagala је 12 puta samostalno, а takoђe je učesnik većeg broja kolektivnih izložbi.  

* * *

Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju. U savremenom svetu, punom straha, pre svega onog skrivenog, iskonskog, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju, njihovim postojanjem i njihovim kretanjima. Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje. A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića.

U svojim crtežima, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno likovno sredstvo, tu su i tuš i pero, uljane boje, akvarel. Tuš i pero najviše koristim, instiktivan odabir. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.

Tamara Žderić

GALERIJA PPNS 

TAMARA ŽDERIĆ FB STRANA
MOSTOVI BALKANA SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari