Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

03.03.2016

Narodni muzej: Virtuelna tura stalne postavke

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns.html

Na sajtu Narodnog muzeja Kragujevac omogućeno je posetiocima da po prvi put pogledaju virtuelnu turu stalne postavke Odeljenja za istoriju umetnosti pod nazivom "XX vek slikarstvo i skulptura iz Zbirke Narodnog muzeja u Kragujevcu".

To je izbor od ukupno 73 dela umetnika koji su obeležili umetničku scenu ne samo Srbije u prošlom veku: Sava Šumanović, Petar Lubarda, Mića Popović, Milan Konjović, Ljubica Sokić, Olja Ivanjicki, Peđa Milosavljević, Đorđe Jovanović, Nikola Janković, Olga Jančić, Matija Vuković...

Virtuelna šetnja kroz postavku omogućava osobama sa invaliditetom da pored prizemlja koje mogu da posete zahvaljujući novoizgrađenoj rampi, virtuelno posete i sprat galerije i tako dožive stalnu postavku Muzeja.

Za sva izložena dela postoji pored vizuelnog prikaza, slike i teksta na srpskom i engleskom jeziku i odgovarajući audio zapis koji prati tekst.

Projekat je realizovan u saradnji sa Forumom mladih sa invaliditetom Kragujevac, a podržalo ga je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. 

NARODNI MUZEJ: SAJTFB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar