Pozorište za decu: Šest nagrada na dva međunarodna festivala

Pozorište za decu: Šest nagrada na dva međunarodna festivala

Predstava „Bambi” Pozorišta za decu Kragujevac, po motivima istoimene bajke Feliksa Satena i u režiji Jakuba Maksimova osvojila je tri nagrade na 28. Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu u Subotici.

Po odlukama žirija nagrade su dobili: Miloš Milovanović, za glumačko/animatorsko majstorstvo u ulozi Bambija, Lazar Novkov za originalnu muziku i Jakub Maksimov za najbolju režiju.

Ovogodišnji, 28. po redu Međunarodni pozorišni festival za decu u Subotici održan je od 19. do 24. septembra a u takmičarskom repertoaru izvedeno je 10 predstava iz: Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Hrvatske, BiH (RS) i Srbije. Predstava „Bambi” Pozorišta za decu Kragujevac imala je premijeru u novembru prošle godine.

Foto: Pozorište lutaka Mostar

Predstava „Tihi dečak” (po tekstu Ane Duše i Tina Grabnara) u režiji Tina Grabnara osvojila je Gran pri i pobednik je Prvog međunarodnog festivala lutkarske umetnosti Mostar (FLUM 2021) koji je održan od 26. do 30. septembra.

U organizaciji Pozorišta lutaka u Mostaru na FLUM-u je izvedeno osam predstava iz Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Subotice Kragujevca, Zenice, Banja Luke i Sarajeva.

Pobednik Festivala je predstava „Tihi dečak” kragujevačkog Pozorišta za decu koja je po oceni stručnog žirija osvojila je Gran pri festivala „Zlatni svitac”, a uz to i nagradu za najbolju režiju (Tin Grabnar) i nagradu za glumačko ostvarenje koju je dobio Milomir Rakić.

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANAINSTAGRAM 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari