Prva pojekcija filma ’Malisvet.com’, diplomskog rada Kragujevčanke Milice Dimitrijević

Prva pojekcija filma ’Malisvet.com’, diplomskog rada Kragujevčanke Milice Dimitrijević

Prva javna projekcija filma "Malisvet.com", diplomski rad Kragujevčanke Milice Dimitrijević, zakazana je u okviru "Kult festivala" u Beogradu. Projekcija će biti održana u petak 10. oktobra od 19 časova i 30 minuta u multimedijalnoj sali UK "Vuk Karadžić". Ulaz je slobodan.

Na ovaj način praktično počinje festivalski života filma. Publika će nakon prikazivanja ovog i još dva filma, koja su režirale Nada Savić i Sanja Živković, biti u prilici da se upozna sa filmskim ekipama i da razgovora sa autorima.

Ekipu filma "Mali svet.com" čine:

Termin premijernog prikazivanja u Kragujevcu biće naknadno objavljen.

"Kult festival" inače počinje još u 17 časova, a svoje radove predstaviće mladi fotografi, grafičari, muzičari, vajari... koji, kako organizatori prenose, još uvek veruju da umetnost može da promeni svet.

Festival se organizuje sa ciljem da se mladim talentovanim ljudima pruži prilika da pokažu svoja dostignuća u oblasti umetnosti. To je pokušaj da se, u veoma prijatnom ambijentu, otvore vrata novom talasu umetnika i umetnosti.

Inspiracija za pokretanje festivala pronađena je u nemogućnosti mladih umetnika u Srbiji da pokažu svoj talenat, zalaganje i doprinos umetnosti, kao i nedovoljnoj podršci od strane državnih institucija, i izvestnom (ne)kuturnom monopolu" koji sve više uzima maha, kako u Srbiji tako i u okruženju.

Organizatori pozivaju sve učesnike i oni koji podržavaju njihov rad, da proslede poziv na ovaj događaj sa željom da se pokaže da su mladi sposobni da naprave dugo očekivanu kulturnu revoluciju, a uz to i da za promociju događaja nisu potrebne velike medijske kuće i marketinške kampanje, već samo dobra volja pojedinaca, i zajednički cilj većine, a to je - naših pet minuta!

Sav izložbeni materijal nalaziće se na tihoj aukciji, istaču organizatori, a deo sredstava biće odvojen za plaćanja računa za struju UK Vuk Karadžić!

FB DOGAĐAJ 

KOMPLETAN PROGRAM 

Kult-i-viseKULT FESTIVAL SAJT, FB STRANA 


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari