Šesta Filmska radionica Kragujevac - FRKA 2021

Šesta Filmska radionica Kragujevac - FRKA 2021

FRKA - DOBRA PRIČA

FRKA - Filmska radionica Kragujevac izaziva pažnju i radoznalost iz godine u godinu donoseći nove nadarene snage iz cele Srbije, a u prilog tome govori i činjenica da Udruženje Forma kulture priprema njeno šesto izdanje, od 1. avgusta na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

U fokusu ovogodišnje Frke je scenario jer bez dobre priče nema ni dobrog filma. Svi zainteresovani za ovogodišnju radionicu biće u prilici da iznesu svoje ideje i "ispričaju svoje priče". Razvoj filmske priče, rad na scenariju, kreativni i stvaralački proces, istorija i teorija filma, kao i filmska kritika su teme o kojima će se govoriti na 2021FRKA.

Mentori - predavači radionice su eminentni scenaristi - Dunja Petrović i Petar Mihajlović, i filmski kritičari - Miroljub Stojanović i Saša Radojević. Svi oni će polaznike provesti kroz čari sedme umetnosti, razmeniti sa njima svoja znanja i iskustva i "obučiti" ih potrebnim veštinama kako bi svi oni naučili da pišu za film, da pišu o filmu.

"Svaka Frka je bila posebna i jedinstvena. To je neponovljivo iskustvo jer je Frka mesto gde polaznici razumeju ogromnu energiju koja nastaje u stvaralačkom procesu filma, mesto koje odiše pozitivnom energijom i stvaralačkim elanom, mesto gde se pronalaze izvori novih inspiracija, navode organizatori FRKE i napominju da je učešće na radionici besplatno, ali da je broj mesta ograničen, kao i da se svi zainteresovani mogu prijaviti putem mail adrese - frkakragujevac@gmail.com.

Tradicionalno, FRKA se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari